Random Article


Officieel: Ewan McGregor keert terug als Obi-Wan Kenobi in Disney+ TV-Reeks

 

Posted 24/08/2019 by

Het is zover! Vanop D23 kondigden Lucasfilm & Disney vannacht officieel de Star Wars-tv-reeks rond Obi-Wan Kenobi aan. Acteur Ewan McGregor zal dus eindelijk terugkeren als de populaire Jedi-meester die hij al twintig jaar geleden vertolkte.

Kenobi is in het ruimere Star Wars-verhaal de Jedi-meester en mentor van Anakin Skywalker geweest vooraleer hij Darth Vader werd en zette later diens zoon Luke Skywalker op het pad om een Jedi te worden. Met een bijnaam als ‘the negotiator’ is het niet verwonderlijk dat Obi-Wan een kalme en vooral verlichte persoonlijkheid heeft.

Het waren vooral deze elementen die terug te vinden waren in Ewan McGregors vertolking van het personage in Episodes I tot en met III. In de oorspronkelijke filmtrilogie die bestaat uit Episodes IV tot en met VI, werd een oudere Obi-Wan dan weer vertolkt door wijlen Sir Alec Guinness aan wie McGregor zijn manier van acteren spiegelde.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.