Random Article


Review: Batman – Hush (2019)

 

 
Overzicht
 

Genre:
 
Regisseur:
 
Scenario:
 
Acteurs: , , , ,
 
Filmstudio: ,
 
Soundtrack:
 
Speelduur: 80 min.
 
Taal: Engels
 
Verkrijgbaar vanaf: 20 Juli (VOD), 6 Augustus 2019 (Home Release)
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
6 total ratings

 

Goed


Vrij trouwe adaptatie van een moderne Batman-klassieker. Relatie tussen Batman en Catwoman (en zijn familie) wordt mooi in beeld gebracht.

Minder


Enkele aanpassingen aan het bronmateriaal zullen niet iedereen bekoren. Men opteert voor vaste DC-animatiestijl, niet voor het oorspronkelijke artwork.


Met Batman: Hush zijn we alweer aan een geanimeerde adaptatie van een moderne DC Comics-klassieker toe. De Dark Knight wordt belaagd door een mysterieuze vijand die zijn hele lijst villains weet te manipuleren, net terwijl zijn relatie met Catwoman naar een hoger niveau gaat… Lees hier onze recensie van de nieuwe DC-animatiefilm!

Posted 23/07/2019 by

 
Full Article
 
 

Without a code, I’m no better than them…

Op de afgelopen San Diego Comic-Con ging Batman: Hush in première. De geanimeerde adaptatie van één van de bekendste Batman-verhaallijnen van de 21ste eeuw is de inmiddels 35ste film in de DC Animated Original Movies-lijn en de 13de in het vernieuwde DC Animated Universe. De moderne, twaalfdelige DC Comics-klassieker door Jeph Loeb en Jim Lee uit 2002-2003 blijft grotendeels overeind in deze prent, met her en der wat aanpassingen…

In Gotham City krijgt Batman (Jason O’Mara) te maken met een mysterieuze villain genaamd Hush, die een heel kader van zijn bekendste villains manipuleert en op de Dark Knight afstuurt. Stilaan wordt het duidelijk dat Hush weet dat Bruce Wayne en Batman één en dezelfde zijn. Ondertussen bloeit er iets moois tussen Batman en Catwoman (Jennifer Morrison), maar kunnen hun beide dubbellevens wel verenigd worden?

Hoewel de kernelementen van het oorspronkelijke Hush-verhaal enigszins behouden blijven, geven scenarist Ernie Altbacker en regisseur Justin Copeland wel een eigen draai aan het verhaal. Toch zijn ze erin geslaagd om heel wat actiescènes en de vele twists ‘n turns van het Hush-mysterie uit de comics in een 80 minuten durende animatiefilm te proppen. Tot de aanpassingen behoren de vervanging van Killer Croc door Bane, het gebrek aan Jason Todd als Red Hood, de vervanging van Huntress door Batgirl en een nieuwe twist op het einde dat zelfs fans van de comic zal verrassen. Spijtig is wel dat de flashbackscènes tussen een jonge Bruce Wayne en zijn jeugdvriend, chirurg Thomas Elliot (Maury Sterling), de adaptatie niet hebben gehaald. De twist op het einde werkt dan weer net iets beter dan in de comic, terwijl ook enkele iconische momenten zoals het gevecht tussen Batman en een door Poison Ivy gecontroleerde Superman (Jerry O’ Connell) en de onthulling van Batman’s ware identiteit aan Catwoman bijna letterlijk geadapteerd werden.

Deze Batman: Hush speelt zich ook af in de continuïteit van het vernieuwde geanimeerde DC-universum, waardoor we ook enkele onbedoelde grappige momenten krijgen. Een uitschieter is bijvoorbeeld Damian Wayne als Robin die zijn vader wijst op de gevaren van zijn ontluikende relatie met Catwoman. In deze continuïteit werd Damian al even geïntroduceerd. In de oorspronkelijke comic zou het nog enkele jaren duren vooraleer we de zoon van Batman te zien kregen. In dat opzicht is er ditmaal ook een grotere rol weggelegd voor Nightwing (Sean Maher), wat altijd leuke interacties met zijn voormalige mentor en diens nieuwe vlam oplevert.

Batman: Hush blijft een blockbusterverhaal van formaat, met tal van Batman-villains als The Joker, Harley Quinn, Riddler, Scarecrow, Bane en Poison Ivy die de revue passeren en één van de meest memorabele gevechten tussen Superman en Batman sinds The Dark Knight Returns. De plot werd wat versimpeld tegenover de oorspronkelijke verhaallijn en de animatiestijl blijft in de vaste DC-huisstijl steken, waardoor we wel Jim Lee‘s designs tot leven zien komen – maar niet zijn artwork. Het stemmenwerk is solide, Jason O’ Mara en Jennifer Morrison geven op een oerdegelijke manier aan Bruce Wayne en Selina Kyle en James Garrett is nog steeds even droog als butler Alfred.

 

Met Batman: Hush heeft DC opnieuw een mooie adaptatie van een iconische verhaallijn in het vernieuwde DC Animated Universe-sausje gegoten. Sommige zaken werkten beter in de comic, andere scènes komen in de film beter tot hun recht. Dat is niets nieuws voor adaptaties als deze. Het eindresultaat is hoe dan ook alweer een kijkbeurt waard voor de DC- en superheldenfan, maar toch missen we een beetje de tijd waar de DC-animatiefilms hun tekenstijl aanpasten aan deze van de oorspronkelijke comic…

Batman: Hush wordt op 6 augustus uitgebracht op DVD, Blu-Ray en 4K Ultra HD.

 

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.