Random Article


Update: Brandon Routh speelt Kingdom Come Superman in DC’s Crisis on Infinite Earths

 

Posted 21/07/2019 by

Vlak voor San Diego Comic-Con geraakte bekend dat acteur Brandon Routh opnieuw in de huid zou kruipen van Superman in DC’s Crisis on Infinite Earths cross-over tussen de tv-reeksen Arrow, Supergirl, The Flash, Batwoman en Legends of Tomorrow. De Superman Returns-acteur doet double duty in het tv-event, vermits hij ook al jaren de rol van Ray Palmer/The Atom vertolkt in het Arrowverse.

Op Comic-Con werd dan duidelijk dat Routh niet zomaar een versie van de man van staal zou spelen, maar de Superman uit Kingdom Come (1996), de bejubelde miniserie van Mark Waid en Alex Ross die mee een nieuw renaissance-tijdperk inluidde in het superheldengenre. In Kingdom Come zien we een oudere Clark Kent aanvankelijk een teruggetrokken bestaan leiden, na de dood van Lois Lane en een groot deel van de Daily Planet. Inmiddels is de wereld bevolkt door grim ‘n gritty superhelden, die eerst schieten en daarna pas vragen stellen. Uiteindelijk keert Superman terug om de nieuwere generatie uit te leggen wat een superheld zijn precies inhoudt…

De Kingdom Come Superman zou later ook een grote rol spelen in DC’s Justice Society of America-serie en de dystopische toekomst kreeg in het DC-multiversum een plaatsje als Earth-22. Het zal ons benieuwen hoe DC en The CW naast Crisis on Infinite Earths ook deze DC-klassieker naar het kleine scherm brengt… De mega cross-over gaat volgend jaar van start.

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.