Random Article


Marvel onthult 10 Phase 4 Films en Series op San Diego Comic-Con

 

Posted 21/07/2019 by

Het Marvel Studios-panel in Hall H was één van de grootste, zo niet hét grootste evenement op San Diego Comic-Con. Heel wat nieuwe films, series op Disney+ , hun casts en releasedata werden aangekondigd voor Phase Four van het MCU (dat nu zowel bestaat uit films én series). Een overzicht!

BLACK WIDOW: De solofilm rond de ex-spionne/Avenger zal zich afspelen niet lang na Captain America: Civil War (2016). Tot de cast behoren Scarlett Johansson als Black Widow, David Harbour als Red Guardian, Florence Pugh, O-T Fagbenle en Rachel Weisz. Regisseuse van dienst is Cate Shortland en de release staat gepland voor mei 2020. De hoofdschurk wordt Taskmaster en ook Natasha Romanoff’s opvolgster Yelena Belova (de tweede Black Widow) zal een verschijning maken.

ETERNALS: Een film rond de door Jack Kirby bedachte Marvel-personages uit de jaren 1970. De Eternals zijn een eeuwenoud, superkrachtig ras die voortkomen uit experimenten die de goddelijke Celestials uitgevoerd hebben op de vroege mensheid. De mythologie rond de Eternals (en hun vijandige tegenhangers de Deviants) kan vergeleken worden met DC’s New Gods – eveneens door Jack Kirby. Tot de cast behoren Angelina Jolie als Thena, Richard Madden als Ikaris, Kumail Nanjiani als Kingo, Lauren Ridloff als Makkari, Brian Tyree Henry als Phastos, Salma Hayek als Ajak, Lia McHugh als Sprite en Don Lee als Gilgamesh. The Eternals wordt geregisseerd door Chloé Zhao en komt in november 2020 in de zalen.

THE FALCON AND THE WINTER SOLDIER: Een Disney+-reeks rond Captain America’s belangrijkste kompanen Falcon (Anthony Mackie), alias de nieuwe Captain America, en Bucky Barnes/Winter Soldier (Sebastian Stan). Ook Daniel Bruhl keert terug als Zemo (deze keer mét masker). In de herfst van 2020 op de streamingdienst.

SHANG-CHI AND THE LEGEND OF THE TEN RINGS: Een film rond Marvel’s residente Master of Kung-Fu, Shang-Chi, die in de jaren 1970 zijn comicbookdebuut maakte. De Ten Rings is uiteraard een verwijzing naar Iron Man’s aartsvijand The Mandarin, waarvan in deze film eindelijk de échte versie van het personage zijn cinemadebuut zal maken – in tegenstelling tot de “valse” Mandarin uit Iron Man 3 (2013). Tot de cast behoren Simu Liu als Shang-Chi, Awkwafina en Tony Leung als The Mandarin, de regisseur is Destin Daniel Cretton en de release staat gepland voor februari 2021.

WANDAVISION: De Disney+-reeks rond Scarlet Witch (Elizabeth Olsen) en Vision (Paul Bettany). Interessant is ook dat Teyonah Parris een volwassen versie van Monica Rambeau uit de Captain Marvel-film zal spelen. De reeks leidt ook rechtstreeks naar de Doctor Strange-sequel. Lente 2021.

LOKI: Nog een Disney+-reeks die gepland staat voor de lente van 2021. Tom Hiddleston is opnieuw Loki, de God of Mischief in een eigen soloreeks. Deze versie van Loki is diegene die in Avengers: Endgame in 2012 ontsnapte met de Tesseract.

DOCTOR STRANGE IN THE MULTIVERSE OF MADNESS: Marvel’s Sorcerer Supreme keert terug in een filmsequel tot Doctor Strange (2016). Benedict Cumberbatch herneemt zijn rol als Stephen Strange en krijgt versterking van mede-magiër Scarlet Witch (Elizabeth Olsen). Ook Scott Derrickson keert terug als regisseur. De vijand van dienst wordt Nightmare en we verwachten heel wat duiding rond de verschillende alternatieve tijdlijnen en parallelle universa die in Avengers: Endgame voorgesteld werden. De sequel zal eveneens meer horror bevatten. In mei 2021 in de bioscoop.

WHAT IF…?: Marvel’s concept uit de comics rond alternatieve universa en tijdlijnen krijgt een animatiereeks met Jeffrey Wright als de stem van Uatu The Watcher. Hierin krijgen verschillende gebeurtenissen uit het MCU een alternatieve take, zoals “wat als Peggy Carter Captain America werd in plaats van Steve Rogers?”. Heel wat acteurs en actrices uit de films verlenen hun stem aan deze animatiereeks. Zomer 2021.

HAWKEYE: Een Disney+-reeks waarin Jeremy Renner zijn rol als Clint Barton/Hawkeye herneemt en zijn boog zal doorgeven aan Kate Bishop, zijn opvolgster in de comics. Gebaseerd op de bejubelde Hawkeye-serie door Matt Fraction en in de zomer van 2021 op de streamingdienst.

THOR: LOVE AND THUNDER: Chris Hemsworth is opnieuw de Asgardiaanse dondergod in een film geschreven en geregisseerd door Thor: Ragnarok-regisseur Taika Waititi. Tessa Thompson keert terug als Valkyrie (die hier openlijk lesbisch is) en Natalie Portman is opnieuw Jane Foster. Net zoals in de comics zal Jane de hamer Mjolnir in handen krijgen en de nieuwe Thor worden. November 2021.

BLADE: Een filmreboot van Marvel’s bekende vampierenjager en Daywalker is ook op komst. Wesley Snipes wordt vervangen door Mahershala Ali, die in Luke Cage al de villain Cottonmouth speelde (so much for “it’s all connected”).

Verder bevestigde Marvel Studios-president Kevin Feige dat Black Panther 2, Captain Marvel 2 en Guardians of the Galaxy Vol.3 ook op de planning staan, alsook een reboot voor Marvel’s First Family: de Fantastic Four! Hij vermeldde wel dat ze geen tijd meer hadden om over mutanten (lees: de X-Men) te praten, dat zal voor een volgende keer zijn. Hoe dan ook, zien de komende twee jaar aan MCU-projecten er alvast zeer divers uit…

 

 

 

 

 

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.