Random Article


DC’s Joker zal veel Vrijheden nemen met het Bronmateriaal uit de Comics

 

Posted 08/07/2019 by

In een recent interview werden er enkele nieuwe stills en heel wat info vrijgegeven rond Joker, de volgende DC-film waarin Joaquin Phoenix in de huid kruipt van een man die uiteindelijk Batman’s grootste vijand zal worden. Regisseur Todd Phillips liet alvast vallen dat de film heel wat vrijheden zal nemen met het bronmateriaal uit de Batman-comics, heel wat fans mogelijk zelfs kwaad zal maken en dat men dus geen trouwe adaptatie of zelfs een actiefilm moeten verwachten. Het is een karakterstudie van een man op de rand van de afgrond die volledig op zichzelf staat en, aldus de regisseur, “de meest on-studio grote studiofilm in lange tijd“.

Hoewel de graphic novel The Killing Joke uit 1988 wel enigszins dient als startpunt, waarin The Joker aanvankelijk een mislukte carrière als stand-up comedian had, dient de film losgekoppeld te worden van het grotere DC-universum of eerdere Batman-filmadaptaties. Joker speelt zich af in 1981, wanneer Gotham City te kampen krijgt met haar ergste misdaadgolf ooit (én een staking van vuilnismannen), Thomas Wayne een gooi doet naar het burgemeesterschap en er rellen uitbreken tussen arm en rijk.

Van alle grote DC-personages, is de Joker echter wel diegene wiens oorsprong geen zeer belangrijk aspect is van zijn karakter. Sinds zijn debuut in 1940 heeft de Clown Prince of Crime al meerdere oorsprongsverhalen gehad en ook zijn echte naam werd doorheen de jaren zelden vernoemd, meermaals aangepast en bewust vaag gehouden. In deze film zal hij alweer een nieuwe naam krijgen, namelijk Arthur Fleck, en een geheel nieuwe origin.

Joker komt in oktober 2019 in de zalen.

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.