Random Article


Katsuhiro Otomo stelt nieuwe Akira Anime en nieuwe Film voor

 

Posted 05/07/2019 by

De ronduit legendarische animatiefimmaker Katsuhiro Otomo kondigde aan dat hij een nieuwe animatiefilm zal regisseren, onder de titel Orbital Era. Otomo is uiteraard het best bekend als de visionaire regisseur van de animatiefilm Akira, die ooit gemaakt werd als een proof-of-concept van de manga onder dezelfde naam en van de capaciteiten van zijn animatiestudio.

Na Steam Boy (in 2004), zal Orbital Era slechts de derde langspeler in de animatiecarrière van Otomo zijn. Orbital Era volgt jongeren op een ruimtekolonie onder constructie, terwijl zij proberen overleven in deze vreemde omgeving en samenleving. “Door hun ogen kijken we mee naar hoe de realiteit van de toekomst van de mens er zal uitzien”, zegt Otomo. Hij zal instaan voor de ontwerpen, regie en script, maar er is nog geen verschijningsdatum bekend gemaakt.

Dezelfde productiemaatschappij Sunrise, plant ook een nieuwe animatiereeks gebaseerd op Otomo’s legendarische Akira-manga en anime, tevens zonder geplande release. Akira dateert alweer van 1988. De manga startte in 1982 en ging 10 jaar mee tot 1992. Het blijft een gelauwerde SF-reeks die laatst nog zijn 35 verjaardag vierde met een box set.

Tenslotte wil ook Kodansha, de Japanse uitgever van Akira, met Otomo: The Complete Works een overzicht van al Otomo’s mangawerk aan het publiek voorstellen, vanaf zijn eerste publicaties in 1975 tot nu. Er zijn van dit werk ook internationale edities gepland.

Comments

comments


nout

 
avatar
I do comics. All. The. Time.