Random Article


Neil Gaimans The Sandman TV-serie komt naar Netflix

 

Posted 01/07/2019 by

Eindelijk is het officieel. Er komt een live-action adaptatie van The Sandman. Na eerdere gefaalde pogingen, waaronder een mogelijke film met Joseph Gordon-Levitt, heeft Warner Bros. Television een deal gesloten met Netflix om de bejubelde dark fantasycomic van Neil Gaiman naar de streamingdienst te brengen. Het wordt meteen ook de duurste DC tv-serie ooit.

Allan Heinberg (Wonder Woman) zal optreden als showrunner, terwijl David Goyer (Man of Steel) en Gaiman zelf executive producers zullen zijn. Het eerste seizoen zal 11 afleveringen tellen. The Sandman liep van 1989 tot 1996 bij DC en later Vertigo en wordt gezien als één van de beste comics aller tijden. Neil Gaiman leverde een update van de Golden Age DC-superheld (en zijn opvolger uit de jaren 1970) die de fantasyreeks ver buiten het superheldengenre bracht. De nieuwe Sandman werd Morpheus, alias Dream van The Endless, de heerser over de wereld der dromen. The Sandman verkreeg een hele mythologie buiten het DC-universum, alsook tal van spin-offs, waarvan ook Lucifer er één is.

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.