Random Article


Review: Batman Vs Teenage Mutant Ninja Turtles

 

 
Overzicht
 

Genre:
 
Regisseur:
 
Scenario:
 
Acteurs: , , , , ,
 
Filmstudio: , ,
 
Soundtrack:
 
Speelduur: 84 min.
 
Taal: Engels
 
Verkrijgbaar vanaf: 14 Mei 2019 (digitaal), 4 Juni 2019
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
3 total ratings

 

Goed


Hilarische Michelangelo en Alfred. Prachtig uitgewerkte karaktermomentjes. Gebaseerd op één van de beste comic team-ups in jaren.

Minder


Vrij typisch en voorspelbaar. Animatiestijl kon beter.


De Caped Crusader en de Heroes in a Half-Shell zijn al enkele jaren bezig aan één van de betere (en meest logische) comic cross-overs aller tijden. Nu is er een eerste animatiefilm, Batman Vs Teenage Mutant Ninja Turtles, en het is onverwacht één van de beste comicbookfilms van het jaar geworden. Lees hier onze recensie!

Posted 20/05/2019 by

 
Full Article
 
 

Cowabunga!

Sinds hun eerste DC/IDW-crossoverminiserie uit 2015 werd het al snel duidelijk dat Batman en de Teenage Mutant Ninja Turtles een match made in heaven zijn. Na die eerste reeks door James Tynion IV en Freddie Williams II volgden nog twee sequels, een all-ages Adventures-variant en zelfs een gastoptreden van de TMNT in DC’s Injustice 2-videogame. DC Entertainment, Warner Bros. Animation en Nickelodeon hebben nu de handen in elkaar geslagen voor een eerste Batman Vs Teenage Mutant Ninja Turtles-animatiefilm, dewelke nog eens verduidelijkt waarom de kruising tussen de Dark Knight en de Heroes in a Half-Shell één van de beste comicbookcrossovers in jaren is.

In een verhaal losjes gebaseerd op de eerste Batman/TMNT-minireeks, volgen de Turtles hun aartsvijand Shredder en zijn Foot Clan naar Gotham City. Shredder werkt samen met Ra’s al Ghul en zijn League of Assassins, waardoor hij toegang krijgt tot zijn Lazarus Pit. De Demon’s Head krijgt in ruil het gebruik van TCRI-mutageen. Batman, Batgirl, Robin en de vier Turtles dienen hun verschillen opzij te zetten om Shredder, Ra’s en een resem aan gemuteerde Batman-villains als The Joker, Harley Quinn en Two-Face te verslaan…

Een typische superhero team-up zoals er inmiddels al heel wat zijn, maar het werkt. Regisseur Jake Castorena en stemacteurs als Troy Baker (die voor het eerst zowel Batman als The Joker in één productie inspreekt), Tara Strong (Harley Quinn), Eric Bauza (Leonardo), Brian George (Alfred) en Kyle Mooney (Michelangelo) houden alles zeer luchtig en makkelijk te volgen, terwijl de vele personages uit beide franchises voldoende gloriemomenten krijgen. Vooral Mooney als een hilarische Michelangelo en George als een zeer droge Alfred helpen om de pure insanity van de team-up te relativeren, van het respect tussen tech wizards Batgirl en Donatello, de gedeelde somberheid tussen Batman en Raphael, de clash in snufjes tussen de Turtle Wagon en de Batmobile of de test in leiderschap tussen de Caped Crusader en Leonardo.

 

Batman Vs Teenage Mutant Ninja Turtles is een animatiefilm voor alle leeftijden waarin typisch de ene actiescène op de andere volgt in een vrij rechttoe rechtaan en voorspelbaar verhaal, maar het zijn de kleine karaktermomenten die de vele gelijkenissen tussen de Batman-familie en de Turtles aantonen die het geheel de moeite waard maken. Sterker nog, het is één van de leukste DC-animatiefilms in jaren en de beste TMNT-film sinds Turtles Forever (2009) – ondanks de iets minder gestroomlijnde animatiestijl. Kortom, een must-see voor elke comicbookfan.

Batman Vs Teenage Mutant Ninja Turtles is vanaf 14 mei digitaal beschikbaar en komt vanaf 4 juni op Blu-Ray en DVD.

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.