Random Article


Review: The Flash – Seizoen 5

 

 
Overzicht
 

Genre:
 
Scenario: ,
 
Acteurs: , , , ,
 
Filmstudio:
 
Speelduur: 22 afleveringen van ca. 40 min.
 
Taal: Engels
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
6 total ratings

 

Goed


Jessica Parker Kennedy als Nora. Heel veel verwijzingen naar de comics.

Minder


Gaat ironisch genoeg tergend traag, bevat te veel drama en is te voorspelbaar.


Deze week sloten The Flash en vrienden het vijfde seizoen van de reeks rond de Scarlet Speedster af – hoewel de reeks vanaf nu zeker zoveel focust op zijn dochter Nora! Lees hier onze recensie!

Posted 15/05/2019 by

 
Full Article
 
 

My name is Nora West-Allen.

Het moet één van de populairste, zo niet de populairste tv-reeks rond superhelden van het moment zijn: DC’s The Flash. Op het gewoonlijke, ironisch genoeg trage tempo tjokt de Scarlet Speedster dan ook in dit vijfde seizoen verder & beleeft hij allerlei gekke (en voorspelbare) avonturen. Zorgde vers bloed in de vorm van Nora West-Allen echter voor de nodige snelheidsboost?

Na een cliffhanger vanjewelste worden we nu officieel voorgesteld aan Nora West-Allen, ook wel de Speedster en superheldin XS. Zij is een twintigtal jaar te vroeg in “ons” Central City terechtgekomen en ontmoet zo haar vader Barry Allen en haar moeder Iris West.

Nu ze er toch is, besluit ze Team Flash te helpen in de strijd tegen vijandige meta-humans met op kop de grote schurk Cicada. Voor een keer is het niet de Scarlet Speedster, maar wel zijn dochter die met de tijdlijn knoeit.

Echt uitkijken naar het vijfde seizoen deden we niet. Een hoogvlieger was het vierde seizoen van The Flash immers niet en heel veel lijkt er niet aan die formule veranderd te zijn geweest. Wel is actrice Jessica Parker Kennedy een ongelooflijk leuke toevoeging als Nora die de scènes meer dan eens opvrolijkt. Van verwijzingen naar de vorige seizoenen tot die gigantische glimlach: zij is de ultieme fangirl en verpersoonlijking van het “Legacy”-principe uit de DC-comics.

Over de comics gesproken. Zoals gewoonlijk zit het seizoen weer bomvol verwijzingen naar bekende personages zoals Godspeed of Reverse-Flash, en concepten zoals de Negative Speed Force. Samen met de ultieme easter egg-aflevering rond Elseworlds was er dus weer heel wat om bij op te letten voor de comicbookfan. Meer superheldenmateriaal dan anders, zeg maar.

Dat neemt niet weg dat het dramagehalte ook deze keer weer heel hoog was. Onnodige conflicten, een weinig interessante schurk en belachelijke plotwendingen zorgden dan ook voor de ene na de andere oogrol. Jammer.

Ook een scenario dat de kijker als dom inschat en continu de snelheid van de Speedsters blijft aanpassen, steekt meer dan ooit tegen. Misschien gebeurde het in deze 22 afleveringen meer dan anders? Of misschien zijn we het gewoon echt beu aan het worden na vijf jaar.

 

Volgens ons had The Flash twee werkpunten. Uiteindelijk leek het aan slechts één van die punten gewerkt te hebben in het vijfde seizoen. Meer superhelden en -schurken? Ja. Minder drama? Niet meteen. Met een nieuwe showrunner voor deel zes én Crisis On Infinite Earths op komst kijken we argwanend en hoopvol uit naar het najaar.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.