Random Article


Review: Arrow – Seizoen 7

 

 
Overzicht
 

Genre:
 
Scenario:
 
Acteurs: , , , ,
 
Filmstudio:
 
Speelduur: 22 afleveringen van ca. 45 minuten
 
Taal: Engels
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
15 total ratings

 

Goed


De eerste afleveringen. Elseworlds. Colton Haynes. De laatste tien minuten.

Minder


Continue voorspelbaar. We blijven het herhalen: 22 afleveringen zijn er een tiental te veel.


Arrow, you have failed this season! Lees hier onze review van het zevende seizoen rond DC’s Emerald Archer op The CW!

Posted 14/05/2019 by

 
Full Article
 
 
If I abandon her now, I’m no better than my father.

Met een aangepaste status-quo en de grootste cross-over tot nog toe keken we dit seizoen des te meer uit naar de terugkeer van de huidige langstlopende superheldenreeks op tv! Deze keer was de Green Arrow in DC‘s Arrow niet langer een vrije vogel of Robin Hood uit Star City, maar wel een nummer. Een gevangene. En een slachtoffer – maar eigenlijk waren ook de kijkers dat.

Na zijn overgave aan de Star City Police Department zit Oliver Queen/Green Arrow (Stephen Amell) in de cel en is zijn geheim nu publiek bekend. Schurken die hij jarenlang heeft bevochten en opgesloten, zijn nu zijn buren. En die zinnen op wraak. Dat doet ook Diaz, de schurk van vorig tv-seizoen, die wel heel sluwe plannen heeft.

Ondertussen zijn er al vijf maanden lang geen vigilantes meer gesignaleerd in de stad. Toch wordt Star City nog steeds beschermd door een Emerald Archer, zo blijkt. John Diggle (David Ramsey), nieuwe politiekapitein Dinah Drake/ex-Black Canary en Rene Ramirez/ex-Wild Dog staan alvast voor een raadsel. Buiten de stad proberen Felicity (Emily Bett Rickards) en William een nieuw leven op te bouwen in getuigenbescherming.

Waar we nog positief waren aan het begin van het seizoen met een bikkelharde Oliver in de gevangenis en een terugkeer naar wat Arrow goed maakte, verzwakte de serie naar gelang die verder ging. Alles was opnieuw herkenbaar, ging traag en verliep continu voorspelbaar – zelfs de onthullingen in verband met de grote schurk, de seizoensfinale & de nieuwe flashforwards. “This feels different”, zei Diggle in de seizoensfinale. No, it doesn’t, Dig. No, it doesn’t.

Bovendien wordt Oliver meer en meer in zijn eigen verhaal opzij geschoven voor andere helden en heldinnen. De fakkel wordt doorgegeven & een nieuw Team Arrow dringt zich meer dan ooit op. Daarmee betekent seizoen acht ook broodnodige verandering door een aangepaste cast en minder afleveringen.

Toegegeven, er waren ook deze keer weer enkele lichtpuntjes. Zo keerde Colton Haynes nog eens terug & waren de laatste tien minuten van het seizoen een waar genot voor jarenlange fans. Het hoogtepunt was echter de Elseworlds-cross-over, waarin getoond wordt wat deze reeksen kunnen zijn. Jammer dat het slechts één episode van de 22 was.

 

Ondertussen zouden we eigenlijk al geleerd moeten zijn en Arrow links laten liggen, maar de belofte van een korter achtste seizoen en een “Lucifer op Netflix”-make-over doet ons uitkijken naar het volgende deel. Het zevende seizoen was er echter niet meteen één om over naar huis te schrijven en miste haar doel ook dit jaar weer…

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.