Random Article


Review: Lucifer – Seizoen 4 (Netflix)

 

 
Overzicht
 

Genre:
 
Scenario: ,
 
Acteurs: , , , ,
 
Filmstudio:
 
Speelduur: Tien afleveringen van ca. 50 minuten
 
Taal: Engels
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
25 total ratings

 

Goed


Een korter seizoen schonk ons een strakker verhaal met meer naakt en duivelse taferelen. Tom Ellis is heerlijk charismatisch als satan. De toevoeging van Eve.

Minder


Blijft nog steeds een typische politiereeks.


We hebben er even op moeten wachten, maar de charismatische duivel is terug! Lees hier onze recensie van het vierde seizoen van #Lucifer – het eerste en meteen meer duivelse deel op Netflix!

Posted 10/05/2019 by

 
Full Article
 
 

I’ve worn my orgy pants to work, haven’t I?

Het kostte bloed, zweet en tranen, maar uiteindelijk kregen fans van de duivel toch nog meer Lucifer te zien. Uit het niets redde Netflix de tv-reeks – héél losjes gebaseerd op de DC/Vertigo-comic en The Sandman spin-off – uit de productiehel en schonk het showrunners Ildy Modrovich & Joe Henderson een verkort vierde seizoen.

Zorgde het verhuizen echter ook voor de broodnodige heruitvinding? Lucifer werd immers niet voor niets stopgezet…

The secret is out en detective Chloe Decker (Lauren German) weet dat haar jarenlange partner Lucifer Morningstar (Tom Ellis) de duivel in hoogsteigen persoon is. Niet dat hij daar ooit over gelogen had, maar het ultieme “bitchy resting face” drukte haar met de neus op de feiten. Enkele weken later gaan de twee verder met hun leven en proberen ze met die onthulling om te gaan.

Ook de demonische Maze, hemelse Amenadiel, therapeute Linda“Detective Douche” Dan maken opnieuw hun opwachting terwijl ze meegezogen worden in het helse leven van de charismatische Lucifer. Niet altijd even gemakkelijk. Zeker wanneer de bevallige Eve (Inbar Lavi) opduikt – de allereerste liefde van Lucifer, nota bene.

De belangrijkste verandering van seizoen vier ten opzichte van de vorige delen moet zonder twijfel de lengte zijn. In plaats van 22 afleveringen schonk Netflix er ons nu tien. En dat is ook echt een geschenk. Na onze jarenlange kritiek op een langdradig verhaal kregen we nu een meer gestroomlijnde tv-serie die duidelijk ergens naartoe werkte.

Daarnaast is Lucifer ook een pak gewaagder geworden. Zowel qua naakt als qua helse taferelen valt er dit keer een pak meer te bewonderen. Qua bewondering valt ook actrice Inbar Lavi als Eve op als een welkome en grappige toevoeging aan de cast.

Wél is de reeks nog steeds in hetzelfde bedje ziek. De vroege wekelijkse “crime of the week”-afleveringen volgen elkaar in binge-formaat nu in sneltempo op en vallen dus des te meer op…

 

Waar we vorig jaar de stopzetting van Lucifer nog bevestigden, zijn we nu blij dat we toch net wat meer hebben gekregen. De overgang naar Netflix zorgde misschien niet voor de verhoopte heruitvinding, maar wel voor een betere tv-reeks.

Na de #SaveLucifer-campagne zou een volledig ander concept ook niet echt eerlijk zijn geweest tegenover de miljoenen fans van de eerste drie delen. We leggen er ons dus maar bij neer dat dit de beste versie is die dit team kan brengen – ook al is die zeker niet slecht.

Het vierde seizoen van Lucifer staat vanaf nu integraal en exclusief op Netflix.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.