Random Article


Review: Pokémon – Detective Pikachu

 

 
Overzicht
 

Genre:
 
Regisseur:
 
Scenario: , , ,
 
Acteurs: , , ,
 
Filmstudio:
 
Speelduur: 104 min.
 
Taal: Engels & Pokémon-gewauwel.
 
In de bioscoop vanaf: Woensdag 8 mei
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
7 total ratings

 

Goed


Ryan Reynolds als Detective Pikachu. De humor.

Minder


Niet elke hyperrealistische Pokémon ziet er even goed uit. Een voorspelbaar verhaal.


De allereerste live-action Pokémon-blockbuster is een feit! Lees hier onze recensie van “Detective Pikachu” met Ryan Reynolds als de pluizige & hilarische Sherlock Holmes-versie van Pikachu! Gotta catch ‘m all!

Posted 07/05/2019 by

 
Full Article
 
 

Pika Pika

Met Pokémon: Detective Pikachu zien we toegekomen aan de vertaling van alweer een iconische Japans stukje erfgoed naar een Hollywoodversie. Dit keer koos men voor een humoristische avonturenprent in handen van regisseur Rob Letterman (Shark Tale, Gulliver’s Travels) samen met acteurs Justice Smith & Ryan Reynolds als de titulaire Pokémon. Gotta catch ‘m all!

Een misdaad heeft plaatsgevonden en detective Harry Goodman is verdwenen. Zijn 21-jarige zoon Tim (Justice Smith) gaat daarom op onderzoek uit en kan daarbij gelukkig rekenen op een pluizige, knalgele versie van Sherlock Holmes: Detective Pikachu (Ryan Reynolds).

Het olijke duo, voorzien van een unieke band in de Pokémon-wereld, verkent metropool Ryme City terwijl het naar aanwijzingen zoekt. Die wijzen echter in de richting van een wereldschokkend complot…

De ultieme gimmick van Detective Pikachu is natuurlijk dat het de allereerste live-action versie van de Pokémon-videogames en -animatiereeks toont. En laten we maar meteen met de deur in huis vallen: sommigen van deze hyperrealistische Pokémon zullen ons nog lang nachtmerries bezorgen. Maar dat was vreemd genoeg de bedoeling. Critical hit!

Hou er immers rekening mee dat deze versie eigenlijk meer wegheeft van het Detective Pikachu-spel, waarin inderdaad een Pikachu met hilarisch hoedje rondliep, en dat er al zoveel animatiefilms verschenen zijn. Een trouwe verfilming van wat Pokémon eigenlijk is, heeft dus nooit op de planning gestaan.

Wel krijg je als fan hier een mash-up van verschillende generaties en tijdperken. Meer dan eens een “Waar is Wally?” waarbij je zoveel mogelijk Pocket Monsters probeert te spotten & stiekem toch een Gym Badge wil winnen. Wie is deze Pokémon?!

Met een runtime van 104 minuten biedt Detective Pikachu ook een vrij rechttoe rechtaan standaardavontuur waarbij het verhaal vrijwel constant te voorspellen valt. Gelukkig is er Reynolds als dankbare hoofdrol die net zoals in zijn Deadpool-franchise de film continu vooruitduwt.

 

Detective Pikachu is een meer dan vermakelijke fantasy-prent die heel wat te bieden heeft voor fans van het eerste uur. Met Reynolds, de verwijzingen en humor als voornaamste pluspunten moeten we echter wel toegeven dat het verhaal niet zoveel om het lijf heeft én dat niet elke live-action versie er even goed uitziet.

Detective Pikachu loopt vanaf woensdag 8 mei in de bioscoopzalen.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.