Random Article


Review: Game of Thrones – “Winterfell” (Aflevering 1, Seizoen 8)

 

 
Overzicht
 

Genre:
 
Regisseur:
 
Scenario: ,
 
Acteurs: , , , , , , , ,
 
Filmstudio:
 
Soundtrack:
 
Speelduur: 54 min.
 
Taal: Engels
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
11 total ratings

 

Goed


Game of Thrones! Enkele langverwachte reünies & simpelweg weer wat nieuw materiaal in dit fantasy-epos maken van "Winterfell" een welkome ijzige stilte voor de sneeuwstorm.

Minder


Niet iedereen krijgt evenveel aandacht & weinig fysieke actie (RIP Bron).


Lees hier onze spoilervrije recensie van het begin van het einde voor “Game of Thrones”! Eén grote knipoog naar de allereerste aflevering en een ijzige stilte voor de sneeuwstorm!

Posted 15/04/2019 by

 
Full Article
 
 
What is dead may never die. But kill the bastards anyway.

Winter has come en dus is het einde nabij voor Game of Thrones. Er moest ooit eens een einde komen aan ‘s werelds populairste tv-reeks bij HBO en jammer genoeg startte dat afgelopen weekend. In een zesdelig achtste en laatste seizoen breien showrunners D. B. Weiss & David Benioff een slot aan hun verfilming van George R.R. Martins A Song of Ice & Fire.

De Muur is gevallen. De Night King & zijn White Walkers zijn het besneeuwde noorden van Westeros binnengedrongen, terwijl Mother of Dragons en rechtmatige koningin van het rijk Daenerys Targaryen (Emilia Clarke), haar “Hand of the Queen” Tyrion Lannister (Peter Dinklage) & de King in the North Jon Snow/Aegon Targaryen (Kit Harington) hun verdediging voorbereiden. Ook Bran (Isaac Hempstead Wright), Arya (Maisie Williams) & Sansa Stark (Sophie Turner) zijn van de partij.

Aan de andere kant van het strijdtoneel om de felbegeerde IJzeren troon, in het warmere Kings’ Landing plant Cersei Lannister (Lena Headey) samen met Euron Greyjoy (Pilou Asbaek) haar grote revanche en wacht ze haar kans af om met Daenerys en co af te rekenen – iets waar haar eervolle broer/minnaar Jaime (Nikolay Coster-Waldau) het moeilijk meeheeft.

De strijd om de IJzeren troon was nutteloos – de strijd om de overleving van het menselijke ras is nu aangebroken.

Starten doet het laatste seizoen met Winterfell, dat ons opnieuw voorstelt aan de stukken op het bord & tegelijkertijd enkele spelers in Winterfell aan elkaar voorstelt. Eigenlijk is de episode één grote knipoog naar de allereerste aflevering van Game of Thrones waarin koning Robert Baratheon en de Lannisters naar Winterfell kwamen.

Het resultaat is een opeenvolging van mooie karakterontmoetingen met slimme dialogen, de kiemen voor conflicten doorheen de resterende vijf afleveringen en natuurlijk enkele onthullingen. Natuurlijk heeft de focus op Winterfell en haar personages ook een keerzijde. Zo komen de andere spelers minder aan bod en moet deze opener ook inboeten aan actie. Al kijken we Game of Thrones niet voor de hersenloze actie.

 

Enkele langverwachte reünies & simpelweg weer wat nieuw materiaal in dit fantasy-epos maken het gebrek aan actie en variatie meer dan goed. Uiteindelijk kregen we wat we verwachten: een ijzige stilte voor de sneeuwstormWinter has truly come.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.