Random Article


Review: The Walking Dead – Seizoen 9

 

 
Overzicht
 

Genre:
 
Scenario:
 
Acteurs: , , , ,
 
Filmstudio: ,
 
Speelduur: 16 afleveringen van ca. 50 min.
 
Taal: Engels
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
11 total ratings

 

Goed


Een tijdsprong & The Whisperers zorgden ervoor dat de tv-reeks er weer (heel) even tegen kan.

Minder


We missen Rick Grimes.


Met heel wat opschudding zowel voor als achter de schermen schuifelde “The Walking Dead” door een ondertussen negende seizoen. Lees hier onze review! Opgelet, spoilers deze keer!

Posted 01/04/2019 by

 
Full Article
 
 

It never ends, does it?

Als een rottend lijk schuifelt The Walking Dead nog maar weer eens een seizoen verder op AMC en bij ons op FOX. De kwaliteit was de afgelopen jaren niet meer wat het geweest is, maar met de hoop op het begin van een nieuwe wereld en nieuwe invalshoek pikten we de tv-reeks rond Rick, Daryl en al de rest weer op.

 

De grote All-Out oorlog tegen Negan en zijn Saviors is voorbij. Terwijl Rick zijn pax Ricarda afroept, bloeien Alexandria en haar zustergemeenschappen op. Er is voedsel, de zombies zijn relatief onder controle en niemand wordt zomaar afgeslacht.

Wrevel is echter onvermijdelijk en niet iedereen kan het altijd zo goed met elkaar vinden. Zeker wanneer een nieuwe vijand op de loer ligt…

Seizoen negen opende zoals verwacht (zwak) en we vreesden dat we alweer heel wat uren kwijt zouden spelen aan de “populairste tv-reeks ter wereld op kabeltelevisie”. Gelukkig zorgden twee zaken voor wat opschudding in het anders o zo voorspelbare The Walking Dead.

Enerzijds introduceerde men een tijdsprong van enkele jaren. Personages verouderden aanzienlijk en relaties werden overhoop gegooid. Uiteindelijk zorgde het voor een korte heropflakkering qua drama en intensiteit met een nieuwe vijand en een bloederige piek in de voorlaatste aflevering. Bijna zijn de Whisperers even interessant als Negan. Bijna.

Anderzijds verliet acteur Andrew Lincoln (maar ook actrice Lauren Cohan) de reeks na jaren van trouwe dienst. Het vertrek van Lincoln als Rick Grimes wordt zeker gevoel en stiekem hopen we op een spoedige terugkeer – ondanks dat best mooie einde voor hem...

 

Voor een heruitvinding van The Walking Dead zorgden de tijdsprong en nieuwe hoofdrollen niet. Wél kreeg de reeks weer even een boost adrenaline en kan de ooit zo geliefde op de Image-comics gebaseerde reeks weer even verder. Hopelijk rusten de scenaristen nu niet op hun lauweren & maken ze gebruik van het recente succes om meer gewaagde verhalen te vertellen. One can only hope…

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.