Random Article


Review: The Twilight Zone – “The Comedian” (Seizoen 1, Aflevering 1)

 

 
Overzicht
 

Genre:
 
Scenario:
 
Acteurs:
 
Filmstudio:
 
Speelduur: 55 min.
 
Taal: Engels
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
3 total ratings

 

Goed


Een geslaagde heruitvinding in de stijl van "Black Mirror".

Minder


Voorspelbaar en braaf.


“You’re traveling through another dimension, a dimension not only of sight and sound but of mind.”. Vannacht startte een nieuwe volume van sci-fi-icon “The Twilight Zone”, gehost door Get Out- & Us-genie Jordan Peele!

Posted 01/04/2019 by

 
Full Article
 
 

You’re traveling through another dimension, a dimension not only of sight and sound but of mind.

Opgegroeid met die quote en het bijhorende deuntje zijn we misschien niet, maar ontsnapt eraan zijn we zeker ook niet. De impact van The Twilight Zone op hedendaagse sci-fi, fantasy & horror kan je amper onderschatten en in een tijdperk van reboots kwam CBS daarom met een heruitvinding door Rod Serling, bijgestaan door niemand minder dan Get Out- en Us-genie Jordan Peele als host.

Een ondermaatse comedian Samir (Kumail Nanjiani) flopt op een avondje open mic. Aan de bar ontmoet hij zijn legendarische voorbeeld J.C. Wheeler die hem al snel advies geeft om de politieke uitlatingen achterwege te laten.

Met een nieuw arsenaal aan grappen wapent hij zich tegen het publiek en besluit hij enkele persoonlijke onderwerpen aan te kaarten…

In een post-Black Mirror-tijdperk is het vooral de taak van Serling om zich te onderscheiden van de Netflix-hit. Beide reeksen pikken immers in op het sci-fi-thema, het bloemlezing-concept en onze menselijke angsten vandaag de dag. Gelukkig weet Twilight Zone zich te onderscheiden door meteen voor enorm absurde plotlijnen te gaan – geen zorgen, geen spoilers.

De eerste episode – getiteld The Comedian – begon alvast sterk en werd gedragen door een geloofwaardige prestatie van Nanjiani (Sillicon Valley). Helaas was de opzet misschien nogal braafjes en net dat tikkeltje te voorspelbaar.

 

Kunnen zo’n twee reeksen naast elkaar bestaan? Zeker & vast, maar aan de vergelijking met Black Mirror zal The Twilight Zone niet snel ontsnappen. Aflevering één was alvast geslaagd, maar best te voorspellen. Gelukkig draait The Twilight Zone geheel en al rond op zichzelf staande episodes en kijken we maar al te graag uit naar meer.

The Twilight Zone verschijnt elke zondagavond op CBS All Access.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.