Random Article


Zack Snyder schept duidelijkheid over de Director’s Cut van Justice League

 

Posted 25/03/2019 by

Afgelopen weekend sprak regisseur Zack Snyder zich tijdens een fanscreening uit over het al dan niet bestaan van een Director’s Cut van DC’s Justice League. Na de zelfmoord van zijn dochter verving Joss Whedon hem als regisseur van dienst en – dankzij studio-inmenging – groeide het project uit tot een vreemd samenraapsel van scènes.

LEES OOK: Wat Zack Snyder gepland had voor zijn Justice League-films.

Sinds de controversiële release en natuurlijk de al even verdelende verschijning van voorloper Batman V Superman: Dawn of Justice smeken Snyder-fans dan ook om een “Snyder Cut” van de team-up-prent met Superman, Batman & Wonder Woman. Die bestaat echter niet.

Warner Bros. Pictures verplichtte Snyder en scenarist Chris Terrio om hun oorspronkelijke script – waarin de Knightmare-scène uit Dawn of Justice werkelijkheid werd nadat Darkseid naar de Batcave teleporteerde, Lois Lane vermoordde, Superman bezweek aan de Anti-Life Equation, Darkseid de Aarde onder de voet liep en Batman, Flash en een gebroken Cyborg hun best deden om The Flash terug naar het verleden te sturen – aan te passen na de reactie op Dawn Of Justice & uiteindelijk werd er niets gefilmd van wat het duo oorspronkelijk gepland had. De kans dat er dus ooit zo’n Director’s Cut komt, zoals bijvoorbeeld bij Snyders 300, Batman V Superman of Watchmen is dus zeer klein tot onbestaande.

UPDATE (25/03/2019 21u23) Grappig genoeg vertelde een fan online dat Snyder hem na de Q&A op de screening zou gezegd hebben dat een Snyder Cut wél zou bestaan – ondanks verschillende bronnen die het tegendeel beweren. Volgens Snyder zou er een director’s cut in de kluis van Warner Bros. Pictures liggen en is het aan de studio of ze deze al dan niet zullen uitbrengen. Blijft het dan toch een open vraag zonder antwoord?

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.