Random Article


Waarom 50.000 negatieve recensies voor Captain Marvel verwijderd werden

 

Posted 09/03/2019 by

Na het debacle rond het censureren van de “Want to See”-meter op de Captain Marvel-pagina op Rotten Tomatoes escaleerde de hele situatie deze week nog maar eens. Meer dan 50.000 recensies verdwenen plots van de filmwebsite.

Screenshot één werd gisteren genomen om 9.30 AM ET, terwijl de tweede screengrab volgde om 1:50 PM ET. Op slechts een viertal uur werd er dus duidelijk gesnoeid in de user ratings. Interessant is natuurlijk dat Avengers: Infinity War na één jaar nog maar net over de 53.000 recensies zit, terwijl Captain Marvel op twee dagen er dus al meer zou gehad hebben.

Belangrijk om weten is dus dat het waarschijnlijk zou gaan om zogenaamde “bot reviews” en dat deze dus gewoonweg vals zijn. De impact op de zeer lage user score was bovendien verwaarloosbaar. Voor de “purge” lag die op 32%, nu op 36%. Ook op IMDb bleven de recensies niet ongeschonden.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.