Random Article


Kevin Smith onthult Zack Snyders oorspronkelijke plannen voor DC’s Justice League Trilogie

 

Posted 01/02/2019 by

Een persoonlijke tragedie, tal van negatieve reacties in de pers en inmenging van de studio hebben ervoor gezorgd dat we nooit de echte visie van regisseur Zack Snyder op het DC-filmuniversum te zien zullen krijgen. Na het maken van Man of Steel (2013) en Batman V Superman: Dawn of Justice (2016), werd de regisseur op Justice League (2017) vervangen door Joss Whedon en voerde Warner Bros. een koerscorrectie door voor het DC Extended Universe.

Snyders oorspronkelijke plan van vijf DC-films (waarvan Justice League 2 en 3 nooit gemaakt zullen worden) werd onlangs nog eens toegelicht door DC-fan en regisseur Kevin Smith (Arrow, The Flash).

De eerste Justice League-film onder Snyder zou ongeveer gelopen hebben zoals we zagen in de Snyder/Whedon-versie uit 2017, met tal van aangepaste scènes, een iets langere “kwaadaardige” versie van de herrezen Superman en een einde waarin de verenigde League de villain Steppenwolf verslaat. Op het einde zou echter niemand minder dan Darkseid, de kwaadaardige god van Apokolips en de übervillain van het DC-universum, het team te zien krijgen door de Boom Tube waarin Steppenwolf verdwijnt.

In Justice League 2 zou het team naar Apokolips zelf trekken om het gevecht tot Darkseid te brengen. Hierbij zouden ze bijgestaan worden door leden van het Green Lantern Corps. Het stuk in de Justice League-trailer waar Batman’s butler Alfred zegt “let’s hope… you’re not too late” zou oorspronkelijk ook tot een Green Lantern gericht zijn, niet tot de teruggekeerde Superman. In de tweede film zou ook de tegenhanger van Apokolips, New Genesis, verschijnen alsook haar bewoners de New Gods en zou de Fourth World van Jack Kirby haar debuut maken op het grote scherm.

Justice League 2 zou echter eindigen op een donker moment (The Empire Strikes Back/Avengers: Infinity War-gewijs), vermits de helden door Darkseid worden verslagen en de god zijn zinnen zet op de Aarde. In het derde deel wordt de planeet dan onder de voet gelopen door Darkseid en de Knightmare van Batman uit Dawn of Justice haast een realiteit – waardoor de Flash doorheen de tijd reist en zijn cameo in de Batman/Superman-prent gerechtvaardigd wordt – en dient de League één laatste gevecht met de legers van Apokolips te leveren om de wereld te redden.

Het had episch geweest, maar hopelijk zien we Snyders oorspronkelijke visie nog ergens wel opduiken in de comics of geanimeerde projecten van DC.

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.