Random Article


Review: Gotham – “Year Zero” (Aflevering 1, Seizoen 5)

 

 
Overzicht
 

Genre:
 
Regisseur:
 
Scenario:
 
Acteurs: , , , , , , ,
 
Filmstudio: ,
 
Speelduur: 45 minuten
 
Taal: Engels
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
3 total ratings

 

Goed


Boeiende setting & uiteraard een fijn weerzien.

Minder


Echt gegrepen zijn we nog niet - ondanks dat einde.


Gotham City brandt en is omgevormd tot een “No Man’s Land”. Met een laatste seizoen zal dit het toneel zijn waarin Batman eindelijk zal verschijnen en #Gotham op FOX zal eindigen. Lees hier onze recensie van de eerste episode!

Posted 05/01/2019 by

 
Full Article
 
 
If you don’t like the rules, leave.

Anders dan de afgelopen vier jaar debuteert Gotham dit keer pal in het midden van het tv-seizoen. FOX besloot immers de tv-reeks stop te zetten en nog een laatste verkort seizoen te geven. Met The Legend of the Dark Knight is Batman eindelijk op komst en komt deze fase in het verhaal van Jim Gordon, Penguin en zoveel anderen in Gotham City ten einde.

Gotham City bevindt op de rand van de afgrond en de grootstad is nu een “No Man’s Land”. Schurken zoals The Penguin, The Riddler,  Scarecrow en Poison Ivy zwaaien de plak.

Aan detective Jim Gordon en de restanten van de Gotham City Police Department om de orde te handhaven en hun woonst te bevrijden. Ook Bruce Wayne en zijn butler Alfred Pennyworth kunnen al dit onrecht niet aanzien.

Wat is het toch altijd een fijn weerzien met Gotham. Sinds het middelmatige/vrij saaie eerste seizoen heeft de tv-reeks heel wat vooruitgang geboekt met een alternatieve take op klassieke DC-figuren (zonder al te vaak het DNA van de personages aan te passen). Helaas krijgen we hier nog niet meer dan een weerzien en weinig vooruitgang. Zoals het een seizoensopener betaamt, ontmoeten we hier de hoofdpersonages nog een keer en merken we waar ze staan. Verwacht niet meer dan dat.

Grote verrassingen (of zelfs onverwachte/impactvolle slachtoffers) zijn er dus nog niet, maar de nieuwe setting met Gotham City als een verlaten stad des doods is alleszins interessant. Zo is Gotham meer dan ooit verdeeld en is een continue strijd voor middelen onvermijdelijk. Origineel is dat voor Batman-fans natuurlijk niet, want de duidelijke basis voor dit seizoen is de jaren negentig-crossover No Man’s Land en natuurlijk Scott Snyders Zero Year.

 

Aan alle mooie dingen komt een einde en met pijn in ons hart bereiden we ons voor op het einde van “Gotham”. Year Zero trapt het finale seizoen af en doet dat nogal braaf. De setting is interessant en het weerzien met de vele personage is uiteraard leuk, maar echt gegrepen zijn we nog niet – ondanks dat einde.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.