Random Article


De Beste (en Slechtste) TV-Series van 2018

 

Posted 29/12/2018 by

We hebben 2018 alweer achter ons gelaten, dus dat betekent dat de Brainfreeze-crew naar jaarlijkse gewoonte over hun favoriete (en minder favoriete) films, tv-series en comics komt vertellen. Hieronder vind je het tweede overzicht boordevol subjectiviteit, meningen en persoonlijke opvattingen!

 

KILLIAN

 1. MARVEL’S DAREDEVIL (SEIZOEN 3) – Dit is het. Dit is een samenwerking tussen Netflix en Marvelop zijn allerbest. Het derde seizoen van Marvel’s Daredevil is misschien wel de beste Marvel-tv-reeks ooit en biedt een gitzwarte kijk in de ziel van Matt Murdock, maar is ook een hondstrouwe verfilming van “Born Again”, voorzien van enkele interessante twists, knap geschoten actie en long takes. Top. Gewoonweg top. Jammer dat het hier moest eindigen, maar eindigen op een hoogtepunt doet het zeker.
 2. HAUNTING OF HILL HOUSE – Alweer een topper van Netflix. De losse verfilming van de roman van Shirley Jackson wordt gedragen door een slim, maar ook continu boeiend en diepgaand scenario en schitterend camerawerk – de long takes! O, de long takes! Het gaat hier weliswaar over psychologische horror. Haunting of Hill House is dus tragisch en dramatisch, maar zelden eng. Op een handvol jumpscares na.
 3. CHILLING ADVENTURES OF SABRINA – Netflix doet het goed dit jaar en heeft mijn bronzen, zilveren en gouden medailles veroverd. Geheel tegen mijn verwachtingen in wist de moderne reboot van Sabrina, in handen van het Riverdale-team, me helemaal in te palmen. Drama, zwarte humor, satan en magie? Sign me up!
 4. ELSEWORLDS – De jaarlijkse cross-over op The CW was alweer een hoogtepunt en is eigenlijk de reden waarom ik nog naar Arrow, The Flash en Supergirl kijk. Met onder meer optredens van Superman, Lois Lane & Batwoman uit Gotham City en een plot rond body swaps bood Elseworlds drie avonden onverbrijdeld plezier. En soms is dat genoeg.
 5. LEGION (Seizoen 2) – Creativiteit en innovativiteit in elk moment dat deel uitmaakt van een psychedelische en prachtige trip. En wat een perfecte opener voor de seizoensfinale! Of die cliffhanger… Wauw!

EERVOLLE VERMELDINGEN: TITANS is voor mij zoals een auto-ongeluk waar je niet van kan wegkijken (hoewel het wel beter wordt na die pilootaflevering); het nog steeds sterke, maar duidelijk minder sterke tweede seizoen van WESTWORLD; sci-fi-knaller ALTERED CARBON; het diepgaande MANIAC en natuurlijk het hilarische GOTHAM (seizoen 4). TELEURSTELLINGEN heb ik niet (uitgekeken).

 

GINO

 1. OZARK (seizoen 2) – Seizoen 1 was geweldig en dan houd je als fan toch altijd je hart even vast voor de opvolger. Ozark 2 gaat echter op alle vlakken verder op het elan van de eerste reeks. Ook nu moet Marty Byrde via allerhande constructies geld voor de maffia witwassen en brengt hij door verschillende confrontaties zijn gezin in de problemen. De rol van Wendy, zijn echtgenote, wordt nog sterker in de verf gezet. Het acteerwerk blijft schitterend, de relatie tussen de personages blijft diepgaand en de dreiging voor de familie Byrde is niet minder dan in seizoen 1. Vakwerk!
 2. ALTERED CARBON Deze enorm sterke scifi-reeks kwam al vroeg in het jaar in mijn lijstje. Dit visueel sterk geheel vertelt een moordverhaal met heel wat actie en spanning tot de laatste aflevering. De reeks doet ook wat goede scifi moet doen: de futuristische setting wordt gebruikt om menselijke relaties te analyseren (vooral de band tussen broer en zus staat centraal) en problemen van onze eigen maatschappij naar de voorgrond te brengen.
 3. HAUNTING OF HILL HOUSEAls echte horror-reeks schiet The Haunting of Hill House misschien tekort, maar het geheel overtuigt. Deze reeks geeft een knappe invulling van gekende elementen, laat ongelooflijk knap zien hoe heden en verleden voor de leden van het gezin Crain onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn en speelt ook met de basisgevoelens van het genre: schaamte en angst. De reeks baseert zich losweg op het originele verhaal van Shirley Jackson. Aflevering 5 (The Bent-neck Lady) is een kortverhaal op zich en aflevering 6 brengt schijnbaar één lange take over de verschillende tijdvakken van het verhaal heen.
 4. LA CASA DE PAPEL (seizoen 2) – De heist uit seizoen 1 – de nationale bank van Spanje belegeren om zo veel mogelijk geld te drukken – krijgt in dit seizoen een eindpunt. De reeks blijft spannend en het tempo ligt hoog. Het kat-en-muisspel tussen Toledo en inspecteur Racquel is sterk, de overvallers blijven types zonder in clichés te vervallen en de laatste aflevering sluit het geheel mooi af, al was de allerlaatste scène voor mij overbodig. Deze reeks spreekt een breed publiek aan; een aanrader voor iedereen!
 5. MANIAC – De eerste aflevering was geen gemakkelijke binnenkomer, maar deze reeks bracht wat ik van Legion 2 verwacht had. Het spelen met verschillende verhaalgenres, de sterke acteerprestaties van de hele cast en de schitterende decors zorgen ervoor dat deze psychedelische reeks mijn top-5 mag afsluiten.

Teleurstellingen: Black Lightning (seizoen 2), Chilling Adventures of Sabrina, Disenchantment en de tweede helft van het startseizoen van Lost in Space.

 

ARNO

 1. ELSEWORLDS (The CW): De tv-divisie van DC heeft enorm veel fun gehad met een waar Crisis-event op het kleine scherm met tal van epische momenten en nostalgische verwijzingen. Meer van dit!
 2. DAREDEVIL (Seizoen 3, Netflix): Een mooie zwanenzang voor Marvel’s beste Netflix-serie.
 3. PREACHER (Seizoen 3, AMC): Nog steeds één van de interessantere comicbookadaptaties en een stevige guilty pleasure.
 4. GOTHAM (Seizoen 4, FOX): Sleept niet zolang aan als Smallville en net zoals die prequelreeks wordt het gekker en beter per seizoen. Laat het laatste seizoen maar komen.
 5. TITANS (Seizoen 1, DC UNIVERSE): Nog wat groeipijntjes, maar desalniettemin goed genoten van het eerste seizoen. Dat einde!
 

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.