Random Article


Review: Summer Camp Island – “Monster Babies”

 
 
Overzicht
 

Genre:
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
1 total rating

 

Goed


Leuk idee, vrolijke stijl en designs.

Minder


Geen echt opvallende personages, alles is nogal braaf.


Een eindeloze zomer op een magisch eiland. Monsters, heksen, ga je mee?

Posted 10/12/2018 by

 
Full Article
 
 

Jij bent slecht in rekenen

Op een magisch eiland zijn een hoop kinderen van verschillende leeftijden op kamp. Hun begeleiders zijn heksen, er leven coole monsters in de bossen en zo goed als alles, zoals bomen, stoelen en de maan heeft een gezichtje en af en toe wat commentaar op wat er gaande is. Summer Camp Island.

Deze nieuwe animatiereeks, ontwikkeld door Julia Pott voor Cartoon Network, moet het hebben van een eerder ongedwongen sfeertje. Er zijn niet echt grote gevaren (als die er al überhaupt zijn) en we krijgen dus vooral te maken met kinderen die, tijdens de extra ontspannen omgeving van een zomerkamp, voor altijd kunnen ontsnappen van de realiteit.

Uiteraard is de dynamiek wel herkenbaar: de begeleiders, allemaal heksen, zijn maar een beetje ouder dan de kinderen in de hoofdrol (Oscar en Hedgehog) en gedragen zich dus ook amper beter. Meer zelfs, in deze episode zorgt kampheks Alice Fefferman zelf voor de onrust. Zij ziet alles het liefst zo schattig mogelijk en om zichzelf uit te dagen, oefent ze haar toverkracht op monsters, die zijn (in haar ogen) helemaal niet schattig. Die monsters zijn gerechtvaardigd achterdochtig en inderdaad niet schattig, maar net ‘cool en ingewikkeld’ maar laten zich even goed beetnemen en veranderen in monster babies. Andere kinderen vinden die onweerstaanbaar en ontvoeren ze. Oscar wil alles uiteraard terug naar het oude. Als dat maar goedkomt.

Character designs zijn eerder van het antropomorfe soort, ook al is het niet helemaal duidelijk welke dieren Oscar en co moeten voorstellen. Hedgehog lijkt alvast niet echt op een egel. Het draagt zeker wel bij (net als het pastel kleurenpalet) aan de magische overtonen van de reeks. Er zijn best wat personages, maar die zijn voldoende distinctief in hun designs. Hun onderlinge relaties zijn over het algemeen wel af te leiden, zelfs in één willekeurige episode, maar er zijn geen echte uitschieters of personages waar er instant een klik mee is. Oscar is heel middle-of-the-road en veel van de supporting cast doet vooral net iets te hard zijn best met eerder uitgeslepen grapjes of opmerkingen.

 

Alles is net een beetje te braaf, een beetje te voorzichtig en, zoals de overdosis schattigheid die Alice hier veroorzaakt, iedereen heeft er na een tijd genoeg van.

Summer Camp Island is vanaf 10 december elke weekdag om 19u10 te zien op Cartoon Network.

Comments

comments


nout

 
avatar
I do comics. All. The. Time.