Random Article


DC’s Birds of Prey cast Ella Jay Basco als Batgirl Cassandra Cain

 

Posted 16/11/2018 by

De cast van DC’s opkomende Birds of Prey-film, een spin-off van Suicide Squad (2016) rond Harley Quinn en enkele andere vrouwelijke vigilantes in Gotham City, breidt uit. Zo is nieuwkomer Ella Jay Basco¬†(Grey’s Anatomy, Veep) met Warner Bros. en DC Films in gesprek voor de rol van Cassandra Cain, in de comics ook wel gekend als de vierde Batgirl (na Betty Kane, Barbara Gordon en Helena Bertinelli/Huntress) en de eerste die haar eigen comicbookreeks kreeg.

De Aziatische Cassandra Cain verscheen voor het eerst in DC’s Batman #597 (1999) en is de dochter van huurmoordenaars David Cain en Lady Shiva. Al vanop zeer jonge leeftijd werd ze getraind om ‘s werelds dodelijkste huurmoordenares en de perfecte bodyguard voor Ra’s al Ghul te worden en werd haar menselijk contact verboden, wat leidde tot haar awkward social skills en het feit dat ze gedurende het merendeel van haar leven nooit sprak. Uiteindelijk zou ze echter Bruce Wayne/Batman tegenkomen en toetreden tot zijn uitgebreide familie sidekicks en partners. In de comics heeft Cassandra na Batgirl ook de identiteiten van Black Bat en Orphan aangenomen.

Ella Jay Basco als Cassandra zou dan een uitgebreide cast vervoegen met Margot Robbie als Harley Quinn, Ewan McGregor als Black Mask, Mary Elizabeth Winstead als Huntress, Jurnee Smollett-Bell als Black Canary en Rosie Perez als GCPD-detective Renee Montoya. De regie is in handen van Cathy Yan en de DC-film staat gepland voor februari 2020.

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.