Random Article


Grant Morrison sluit deal met Universal, brengt DC/Vertigo’s The Invisibles naar het kleine scherm

 

Posted 09/11/2018 by

De Schotse comicbookschrijver Grant Morrison (All-Star Superman, Batman Inc., New X-Men) zit niet stil. Naast zijn triomfantelijke terugkeer naar superheldencomics deze week met DC’s The Green Lantern, heeft hij een deal gesloten met Universal Cable Productions. Naast het tweede seizoen van de adaptatie van zijn Happy!-comic bij SyFy en een tv-reeks rond van Aldous Huxleys sci-fi klassieker Brave New World, zit er ook een tv-serie rond The Invisibles aan te komen. The Invisibles liep van 1994 tot 2000 bij DC’s Vertigo-imprint, was Morrisons eerste groot creator-owned werk en wordt beschouwd als één van de betere comicbookreeksen uit de jaren 90.

De comic handelt over een cel van The Invisible College, een geheime organisatie die de wereld beschermt van allerlei mystieke en occulte dreigingen door middel van o.a. tijdreizen, magie en fysiek geweld. Hun grote vijanden zijn de Archons of the Outer Church, interdimensionele buitenaardse goden. Tot de kleurrijke leden van The Invisibles behoren de op Morrison zelf gebaseerde ex-horrorschrijver King Mob, de Braziliaanse sjamaan en travestiet Lord Fanny, voormalige NYPD-agent Boy, de telepathische Ragged Robin en Jack Frost, een jonge hooligan uit Liverpool die dankzij zijn psychische krachten weleens de volgende Boeddha zou kunnen zijn. Benieuwd hoe dit zich naar het kleine scherm zal vertalen!

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.