Random Article


Jeremy Irons is een oudere Ozymandias in HBO’s Watchmen TV-reeks

 

Posted 08/11/2018 by

De opkomende Watchmen tv-reeks op HBO, gebaseerd op de legendarische DC graphic novel door Alan Moore en Dave Gibbons uit 1986, heeft een nieuwe grote naam binnengehaald. Niemand minder dan Jeremy Irons zal een oudere versie spelen van ‘s werelds slimste man, multimiljardair en superheld die uiteindelijk een megalomane villain wordt Adrian Veidt/Ozymandias. Voor Irons is het uiteraard niet zijn eerste DC Comics-rol, zo was hij al te zien als Batman’s butler Alfred Pennyworth in Batman V Superman: Dawn of Justice en Justice League, dewelke overigens geregisseerd werden door Zack Snyder – die ook de filmadaptatie van Watchmen uit 2009 voor zijn rekening nam. It’s all connected!

Naast Irons zal ook Jean Smart (Legion) een rol spelen als FBI-agent Blake, wiens taak het is om illegale vigilantes op te sporen. De achternaam Blake doet natuurlijk denken aan Edward Blake, alias de Comedian uit Watchmen. De HBO-adaptatie staat gepland voor 2019, showrunner van dienst is Damon Lindelof (Lost) en men zal een alternatieve take op de gebeurtenissen uit de comic maken, dewelke zich jaren later afspeelt.

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.