Random Article


Hoe Rick Grimes verdwijnt en wat dat betekent voor de toekomst van The Walking Dead

 

Posted 05/11/2018 by

Het is even geleden dat we nog zo uitkeken naar een aflevering van The Walking Dead. Met aflevering vijf van het negende seizoen zijn we immers toe aan het afscheid van Rick Grimes. Hoofdrol Andrew Lincoln is de opnames in Amerika beu en dus moest zijn personage vrij abrupt uit de tv-reeks geschreven worden.

Opgelet, enorme spoilers voor The Walkin Dead vanaf hier!

Na zijn confrontatie met een enorme horde tijdens de vorige aflevering ziet een zwaar gehavende en gespietste Rick Grimes zijn leven voorbijflitsen. Dat geeft natuurlijk de gelegenheid voor heel wat flashbacks naar de afgelopen seizoenen en zelfs twee mooie (en nu ontroerende) gastoptredens.

Een hele episode lang is Rick op de dool terwijl hij een gigantische horde weglokt van zijn vrienden en familie. Een mooi moment is er wanneer heel zijn groep hem “onverwacht” redt en zo enkele innige momenten met hem deelt. Of toch niet? Rick wordt wakker. De horde is heel dichtbij en het bloed gutst uit zijn zij. Er is maar één oplossing: de brug en zo ook zichzelf opblazen.

Is Rick inderdaad dood? Neen. In een pijnlijke plottwist blijkt dat hij in de rivier is gevallen en aangespoeld is aan de over. Daar wordt hij opgepikt door een helikopter. Waarom ook niet? Geen zorgen, er is nog een toekomst weggelegd voor Lincoln als Grimes.

Over die toekomst gesproken. De volgende scènes tonen een timeskip van ongeveer vier jaar waarbij Judith Grimes opgegroeid is en alle bekende figuren duidelijk veranderd zijn. Net zoals in de comics is nu het pad vrij voor de Whisperers om hun debuut te maken.

Was het nu een mooi afscheid? Helemaal Rick-centrisch was de aflevering vreemd genoeg niet en even waren we zelfs naar onze klok aan het kijken. Ook is er geen finaliteit aangezien Rick nog leeft. Al bij al voelt dit als een “Glenn bij de afvalcontainer”-moment en zijn we ietwat teleurgesteld.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.