Random Article


Review: The Haunting of Hill House – Seizoen 1

 

 
Overzicht
 

Genre:
 
Regisseur:
 
Scenario:
 
Acteurs: , , , , ,
 
Filmstudio:
 
Speelduur: 10 afleveringen van ca. 50 min.
 
Taal: Engels
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
3 total ratings

 

Goed


Slim scenario, continu boeiend en diepgaand.

Minder


Tragisch en dramatisch, maar zelden eng.


Engste tv-reeks ooit? Of de zoveelste slimme horror? Wij gingen na of “The Hauning of Hill House” jouw Halloween-plek kan opeisen!

Posted 24/10/2018 by

 
Full Article
 
 

It was a house without kindness, never meant to be lived in, not a fit place for people or for love or for hope.

Je kon er de afgelopen dagen niet omheen, maar onder luid gejuich verscheen afgelopen maand The Haunting of Hill House op Netflix. De tiendelige tv-reeks verfilmt losjes de bekende roman (1959) van Shirley Jackson. Niet dat dat nog niet eerder gebeurde, maar in het tijdperk van “slimme en goede horror” krijgt ook dit verhaal een tweede kans dankzij showrunner Mike Flanagan.

In 1992 verhuizen Hugh & Olivia Crain naar een oud huis, Hill House. In ruil voor wat snel gewin willen de twee het aftandse en bouwvallige domein opknappen. Samen met hun vijf kinderen – Steven, Shirley, Theodora (Theo), Luke en Eleanor (Nell) – maken ze er dan ook maar het beste van. Niet veel later begint er echter veel mis te gaan…

Wanneer het noodlot een 25-tal jaar later toeslaat, ontmoet de vervreemde familie elkaar nog een keer en moeten ze hun grootste angsten onder ogen komen.

Wat werd er lovend geschreven over The Haunting of Hill House de afgelopen weken. Van “engste tv-reeks ooit” tot “geniaal”: ja, deze Netflix-serie is weer een hit en garantie voor lofprijzing. In de stijl van onder meer The Witch (2016), Get Out (2017), Hereditary (2018) schuwt Haunting de “horror” van de menselijke psyche niet en grijpt het meer dan eens terug naar tragedie en drama.

Met een uitgekiemd (maar nog steeds voorspelbaar) scenario weet Flanagan de kijker continu op het puntje van zijn stoel te houden. Er wordt bijvoorbeeld meer dan eens gespeeld met tijd – waardoor de verdeling tussen kind- en volwassenenacteurs soms nogal verwarrend is in het begin. Even vroegen we ons af hoeveel kinderen de Crains nu net hadden?! Desalniettemin is de reeks continu boeiend en soms wat veeleisend, maar jammer genoeg zelden eng. Af en toe beweegt er gelukkig een standbeeld en doemt er een jumpscare op.

 

The Haunting of Hill House gaat psychologisch diep, bevat enkele onverwachte wendingen, maar gaat gebukt onder genreclichés en een gebrek aan oprecht beangstigende momenten. In enkele woorden is Haunting Hereditarymaar dan met geesten en in serievorm”.

The Haunting of Hill House staat vanaf nu op Netflix.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.