Random Article


Guillermo del Toro verwezenlijkt droomproject met Netflix

 

Posted 22/10/2018 by

Filmmaker Guillermo del Toro verwezenlijkt zijn levenslange droomproject Pinocchio in samenwerking met Netflix. Het is de eerste keer dat Guillermo een volledige animatiefilm regisseert. Naast de regie, schrijft en produceert Del Toro de stop-motion musical ook. Zijn vorige speelfilm The Shape of Water werd vorig jaar bekroond met vier Oscars, waaronder de award voor ‘Best Director’ en ‘Best Picture’.
Zijn versie van het klassieke Pinocchio-verhaal speelt zich af in het Italië van de jaren ’30. Deze film past binnen de samenwerking tussen Guillermo del Toro en Netflix, die eerder al de Emmy Award-winnende televisieserie DreamWorks Trollhunters, het eerste deel van de DreamWorks’ Tales of Arcadia- trilogie, maakten. Het tweede deel, 3Below, is vanaf 21 december 2018 te zien op Netflix en het derde deel Wizards volgt in 2019. Daarnaast werkt de filmmaker momenteel aan de Netflix-serie Guillermo del Toro Presents 10 After Midnight.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.