Random Article


Review: Arrow – “Inmate 4587” (Aflevering 1, Seizoen 7)

 

 
Overzicht
 

Genre:
 
Regisseur:
 
Scenario:
 
Acteurs: , , , ,
 
Filmstudio:
 
Speelduur: 41 min.
 
Taal: Engels
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
7 total ratings

 

Goed


Heerlijk duister, vol actie en mysterieus.

Minder


We zijn er nog niet over uit of die onthulling echt nu al moest.


Geen magische of overdreven sci-fi-elementen, maar wel rauwe actie, mysterie en Oliver Queen zoals we hem graag zien: bebaard en gekweld. Lees hier onze recensie van de opener van Arrow!

Posted 16/10/2018 by

 
Full Article
 
 
I’ve looked worse.

De huidige langstlopende superheldenreeks op tv is terug! Deze week keerde ook DC‘s Arrow terug met een zevende seizoen en een drastisch nieuwe status-quo. Niet langer is de Green Arrow een vrije vogel of Robin Hood uit Star City, maar wel een nummer. Een gevangene. En een slachtoffer.

Na zijn overgave aan de Star City Police Department zit Oliver Queen/Green Arrow (Stephen Amell) in de cel en is zijn geheim nu publiek bekend. Schurken die hij jarenlang heeft bevochten en opgesloten, zijn nu zijn buren. En die zinnen op wraak. Dat doet ook Diaz, de schurk van vorig tv-seizoen, die wel heel sluwe plannen heeft.

Ondertussen zijn er al vijf maanden lang geen vigilantes meer gesignaleerd in de stad. Toch wordt Star City nog steeds beschermd door een Emerald Archer, zo blijkt. John Diggle (David Ramsey), nieuwe politiekapitein Dinah Drake/ex-Black Canary en Rene Ramirez/ex-Wild Dog staan alvast voor een raadsel. Buiten de stad proberen Felicity (Emily Bett Rickards) en William een nieuw leven op te bouwen in getuigenbescherming.

Zoals beloofd in de marketingcampagne begon dit zevende seizoen van Arrow opvallend duister. Een duidelijk geharde en bebaarde Oliver Queen versus enkele van zijn schurken zorgt voor zowel gewelddadige actie als karakterdiepgang. Ook de andere castleden zitten diep en hoop lijkt nergens vindbaar. Noem het leedvermaak, maar zo pessimistisch hebben we Arrow graag.

Naast een gitzwarte toon komt er ook heel wat mysterie te pas aan deze opener. Enkele losse draadjes uit het zesde seizoen worden aangestipt, maar toch draait het vooral rond wie deze Green Arrow nu net is. Een antwoord krijg je weliswaar misschien sneller dan gedacht. Geen zorgen, want dat leidt weer tot andere boeiende vragen. O, en wat een heerlijk laatste moment.

 

Met nog één tv-reeks te gaan binnen het Arrowverse ging het zevende seizoen van Arrow zonder twijfel het sterkst van start. Geen magische of overdreven sci-fi-elementen, maar wel rauwe actie, mysterie en Oliver Queen zoals we hem graag zien: bebaard en gekweld. Op naar meer!

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.