Random Article


Review: Marvel’s The Gifted – “eMergence” (Aflevering 1, Seizoen 2)

 

 
Overzicht
 

Genre:
 
Scenario:
 
Acteurs: , , , , , ,
 
Filmstudio:
 
Speelduur: 43 min.
 
Taal: Engels
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
3 total ratings

 

Goed


Er komt een Civil War bij deze pseudo-X-Men.

Minder


De oorlog is nog niet uitgebroken. Traag en soms simpelweg saai.


Er komt een Civil War bij de pseudo-X-Men! Het nieuwe tv-seizoen rond superhelden werd afgetrapt door het tweede seizoen van Marvel’s The Gifted!

Posted 26/09/2018 by

 
Full Article
 
 

This is who we are.

Het nieuwe superheldentelevisieseizoen wordt dit jaar afgetrapt op FOX. Daar debuteerde nu het tweede seizoen van Marvel’s The Gifted – een vage spin-off van de X-Men-films met enkelen van Marvel’s mutanten. Na de afscheuring in het eerste deel volgt er nu de “Civil War”…

We keren terug naar het bewogen gezinsleven van de Struckers, vader Reed Strucker (Stephen Moyer), moeder Caitlin (Amy Acker) en hun twee ongelooflijk krachtige kinderen Andrew (Percy Hynes White) en Lauren (Natalie Alyn Lind). Maar dat is in feite niet langer de focus van de reeks zoals in het eerste deel het geval was.

Wel is er meer aandacht voor het verscheurde ondergrondse mutantenverzet. De typische X-Men-tweestrijd (namelijk “het beschermen van de mens die mutanten vreest en haat” versus “wij zijn de superieure soort”) drijft ook hier een wig tussen onze merry mutants. Enerzijds is er “the Mutant Underground” onder leiding van Eclipse/Marcos Diaz (Sean Teale) dat zoveel mogelijk mutanten wil redden (maar daar niet altijd even goed in slaagt). Anderzijds is er “the Inner Circle” met een zwangere Polaris (Emma Dumont). Een strijd is dus niet meer dan logisch…

Grote verschillen met het vorige seizoen zijn er voorlopig nog niet. Het tempo stokt nog steeds wat, die typische budgettaire beperkingen – zeker met deze prachtige krachten – blijven toch nog wat spelen en natuurlijk zijn er nog steeds geen echte X-Men. Wat is er dan wel veranderd? De opzet van het tweede seizoen!

De gedachte van een heuse Civil War bij de X-Men doet ons watertanden. Oké, het is niet met de spelers die we zouden willen zien, of met de epische gevechten die we zouden verwachten van zo’n verhaal, maar we appreciëren wat FOX en Marvel Televison hier proberen neer te zetten. In realiteit krijgen we hier echter vooral aandacht voor Polaris’ zwangerschap en het dagelijkse overleven van de Underground.

 

Zoals bij heel wat premières valt er nog niet zo ongelooflijk veel te zeggen over een verandering qua stijl of richting die de marketing wel beloofde. Jammer genoeg voelt het daardoor opnieuw wat te traag, te voorspelbaar en gewoon te weinig interessant aan. Hopelijk krijgen we binnenkort die heuse Civil War!

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.