Random Article


Review: Maniac

 

 
Overzicht
 

Genre:
 
Regisseur:
 
Scenario: ,
 
Acteurs: , , ,
 
Filmstudio:
 
Soundtrack:
 
Speelduur: Tien afleveringen van ca 30-50 minuten
 
Taal: Engels, Japans
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
4 total ratings

 

Goed


Een interessante studie van de menselijke geest met puike acteerprestaties in de lijn van "Eternal Sunshine of the Spotless Mind".

Minder


Soms wat te verwarrend - maar dat is bewust.


Dit is wat “Eternal Sunshine of the Spotless Mind” in serievorm had geweest! Hier onze recensie van het psychedelische “Maniac” met Emma Stone en Jonah Hill!

Posted 24/09/2018 by

 
Full Article
 
 

Ceci n’est pas une fucking drill.

Als je op één ding prat kunt gaan, is het wel dat Netflix met de vreemdste projecten komt. Soms is dat positief. Soms is dat negatief. Dit keer resulteerde dat in Maniaceen mysterieuze limited-reeks met niemand minder dan Jonah Hill en Emma Stone in handen van Cary Joji Fukunaga.

Maniac verhaalt over Annie Landsberg (Emma Stone) en Owen Milgrim (Jonah Hill), twee vreemden die deelnemen aan een mysterieus farmaceutisch experiment. Elk hebben ze hun eigen problemen en hun eigen redenen om de test te ondergaan. Tot er van alles misgaat.

We houden het bewust kort en gebruiken grotendeels de officiële synopsis van Netflix om zo vaag mogelijk te blijven. Want dat is wat Maniac zelf ook doet. Showrunner Cary Joji Fukunaga (True Detective) – binnenkort bekend van James Bond #25 – komt met een beklijvend mysterie opgebouwd in een o zo boeiende setting. Van de jaren zeventig retro-technologie, betoverend camerawerk tot sociaal relevante commentaar (We hebben je door, AdBuddy): Maniac heeft het allemaal.

Daarnaast steunen de tien afleveringen waar je bij het bingen je geen moment verveelt, op Hollywoodacteurs Jonah Hill en Emma Stone. Van dramatisch, tragisch tot komisch: hun acteerprestaties zijn gelaagd en continu geslaagd. Een minpuntje is misschien wel dat de serie soms net iets te psychedelisch wordt en daardoor vooral wat van de hak op de tak springt. Maar werkt het menselijke brein niet ook zo?

 

Kortom, Maniac is een interessante studie van de menselijke geest met puike acteerprestaties en continu creatief. Eentje voor fans van Brazil, Marvel’s Legion en Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004)! En kom, wie is dat nu niet?

Maniac valt vanaf nu exclusief en integraal te bekijken op Netflix.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.