Random Article


Brec Bassinger is DC’s Stargirl in eigen TV-Serie

 

Posted 20/09/2018 by

Na de aankondiging van de tv-reeks in augustus kwam er vandaag dan het castingbericht. Actrice Brec Bassinger is Stargirl in haar eigen dertiendelige tv-reeks op de DC Universe-streamingdienst, in handen van Geoff Johns. Johns creëerde Stargirl (echte naam: Courtney Whitmore) als zijn allereerste DC-personage samen met Lee Moder, Chris Weston, James Johnson en later David Goyer in Stars and S.T.R.I.P.E. #0 uit 1999. De persoonlijkheid van Stargirl werd geïnspireerd door Courtney Johns, de zus van Geoff, die in 1996 omkwam in een vliegtuigcrash.

Courtney Whitmore maakte haar debuut als de tweede Star-Spangled Kid, na Sylvester Pemberton, en werd uiteindelijk Stargirl nadat ze de kosmische staf van Starman Jack Knight verkreeg. Courtney is de stiefdochter van Pat Dugan/S.T.R.I.P.E., de voormalige sidekick van Star-Spangled Kid. Stargirl zou uiteindelijk de Justice Society of America vervoegen in de JSA-reeks, waarin het legacy-aspect van ‘s werelds eerste en oudste superheldenteam centraal stond en het team bestond uit oudere superhelden en hun jongere opvolgers.

Ook in de Stargirl tv-reeks zal er worden ingespeeld op de legacy van de Justice Society, waarin Courtney een groep jonge helden inspireert om villains uit het verleden te stoppen. Zowel Stargirl zelf als de Justice Society of America krijgen dus alweer een re-imagining. Stargirl werd eerder vertolkt door Britt Irvin in de “Absolute Justice”-afleveringen van Smallville (2010) en recenter nog door Sarah Grey in DC’s Legends of Tomorrow.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.