Random Article


Timothy Dalton is The Chief in DC’s Doom Patrol

 

Posted 06/09/2018 by

Ex-James Bond Timothy Dalton vervoegt het DC TV-universum en werd gecast als The Chief in Doom Patrol op de streaming dienst DC Universe. The Chief is de leider van het team, gaat door het leven in een rolstoel en is een ongelooflijk genie. De parallellen met X-Men-leider Charles Xavier bij concurrent Marvel moge duidelijk zijn.

De Doom Patrol verscheen voor het eerst in My Greatest Adventure #80 (1963) als creatie van schrijvers Arnold Drake, Bob Haney en artiest Bruno Premiani, en bestond oorspronkelijk uit The Chief (Niles Caulder), Robotman (Cliff Steele), Elasti-Girl (Rita Farr) en Negative Man (Larry Trainor). Bij DC kreeg het team tot nog toe vijf volumes aan comics met afwisselende leden.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.