Random Article


Review: Apple & Onion – “The Perfect Team” (Aflevering 1, Seizoen 1)

 

 
Overzicht
 

Genre:
 
Regisseur:
 
Scenario: ,
 
Filmstudio: ,
 
Speelduur: 11 min
 
Taal: EN
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Goed


Heel toegankelijk

Minder


Een beetje simpel


Volg de jolige avontuurtjes van een pratende appel en een ajuin.

Posted 29/08/2018 by

 
Full Article
 
 

Game-play skills and puzzle-solving power.

Van George Gendi, story boarder voor onder andere Amazing World of Gumball en Sanjay & Craig komt een nieuwe animatiereeks, over een appel en een ajuin die samen op een appartement wonen. Dat kan alleen bij Cartoon Network!

Apple en Onion zijn beste vrienden. Ze doen alles samen, ook als ze computerspelletjes spelen. Maar dan komt een kat roet in het eten gooien. Ze is dol op Apple, maar kan Onion niet luchten. En die wil alleen maar heel graag Highway Hedgehog uitspelen. Helaas is Apple zo ingenomen met Cat, dat er Onion geen enkele andere uitweg rest dan… drastische middelen. Maar het loopt gelukkig toch allemaal goed af. (Wat dacht je dan!).

Apple & Onion van Cartoon Network put voor een aantal zaken zeker uit het beproefde bronnetje: een vreedzame, vereenvoudigde versie van de wereld, grappige, eenvoudig herkenbare personages, die allemaal, behalve de kat, antropomorf eten zijn en korte, gemakkelijk verteerbare (pun very much intended) verhaaltjes van 10 minuten. Met een kleine levenswijsheid, als het even kan. Oh ja, en ze zingen. Veel. En op het einde doen ze een ingewikkeld dansje waarmee ze de laatste 60 seconden opvullen.

Voor het doelpubliek van Cartoon Network lijkt dat ongetwijfeld een schot in de roos: zeg nou zelf, als je TV je dan toch via zijn programmatie slimmer, beter en moreler wil maken, kan dat toch niet beter dan door het medium van een pratende appel en zijn ajuinvriendje? Voor een doorwinterde mega-nerd niet meteen een uitdaging (of zelfs interessant) maar die hoeft van CN vast ook niet te kijken. Het zou heel gemakkelijk zijn om te hopen op slimme verwijzingen en dieper karakterwerk, zoals in Adventure Time of Stephen Universe, maar dat lijkt gewoon helemaal niet de bedoeling van deze show. Het werkt perfect als adempauze tussen CN-shows die wat meer van de kijker vergen, en dat heeft ook een plaats en zoiets produceren vereist ook een zeker talent.

De animatie is erg toegankelijke 2D. Niks vernieuwend, maar helder, vrolijk en open. Het stelt gerust te zien dat een groot netwerk als CN toch erg resoluut voor  die ‘traditionele’ aanpak lijkt te kiezen (met shows als We Bare Bears, Steven Universe, Adventure Time, Teen Titans Go…) en er steeds minder gruwelijke Uncanny Valley 3D animatie verschijnt. In de film-animatie (in grote mate door toedoen van Pixar) lijkt het net omgekeerd. Opvallend spreken protagonisten Engels met een Brits accent, dus valt het nog af te wachten hoe dat detail in de dubbing aangepakt wordt.

 

Apple & Onion van Cartoon Network is een aardige, licht gestoorde animatieserie die zeker voor vertier zorgt, maar zonder veel verhaal ambitie.

De serie debuteert op 3 september op Cartoon Network om 16u55.

Comments

comments


nout

 
avatar
I do comics. All. The. Time.