Random Article


Review: The Death of Superman (2018)

 

 
Overzicht
 

Genre:
 
Regisseur: ,
 
Scenario:
 
Acteurs: , , , , ,
 
Filmstudio: ,
 
Speelduur: 83 min.
 
Taal: Engels
 
Verkrijgbaar vanaf: Eind juli via digitale kanalen. Vanaf 7 augustus op DVD en Blu-ray.
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
1 total rating

 

Goed


Sterk uitgevoerd met respect voor Superman en zijn mythos.

Minder


Je weet exact wat er zal gebeuren.


Ondertussen zagen we het al bijna evenveel als de dood van Uncle Ben of de ouders van Bruce Wayne, maar ook Superman mag nog eens sterven. Wij konden de nieuwste DC-animatiefilm, Death of Superman, al bekijken en penden dan ook onze review neer!

Posted 07/07/2018 by

 
Full Article
 
 
If there’s one thing I can’t stand, it’s a bully.

Wat was het alweer een druk voorjaar bij Warner Bros Animation en DC Entertainment. Niet de gebruikelijke twee DC Comics-animatiefilms per jaar, maar wel vier prenten verschenen al de afgelopen zes maanden. Na Batman – Gotham by Gaslight (in februari), Suicide Squad – Hell to Pay (in maart) en Batman Ninja (in april) is het nu aan The Death of Superman, een hervertelling van de gelijknamige klassieker en het eerste deel van een geanimeerd tweeluik.

Het gaat Superman/Clark Kent voor de wind. Tijdens zijn avonturen als de man van staal en als ‘s werelds grootste superheld kan hij rekenen op de steun van zowat iedereen. Het stoppen van een bankoverval wordt opgevolgd door een resem selfies en knuffels. Zelfs aartsvijand Lex Luthor is ontmaskerd en zit veilig opgesloten. Ook zijn alter-ego heeft een bloeiende carrière bij de Daily Planet en boekt duidelijk vooruitgang op amoureus vlak bij Lois Lane. Wat kan er nu nog misgaan?

Veel. Een meteoriet stort neer op de Aarde en een vreselijk en moordlustig monster rijst op uit de brokstukken. Het buitenaardse wezen wordt Doomsday gedoopt en gaat op een ongeziene slachtpartij. De Justice League wordt opgetrommeld en maakt zich klaar voor hun grootste gevecht tot nog toe…

Zaten we echt te wachten op nog een film rond de dood van Superman? Het is natuurlijk niet de eerste (en waarschijnlijk niet de laatste) verfilming van Death of Superman en het daaropvolgende Reign of the Supermen uit 1992-1993. Ondertussen voelt het aan als het zien van de dood van Spider-Man’s oom Ben of Bruce Wayne’s ouders.

In 2007 bracht DC al eens een losse adaptatie uit van het eerste iconische gevecht tussen Superman en zijn fysieke aartsvijand Doomsday, Superman: Doomsday, en ook Batman V Superman: Dawn of Justice (2016) putte duidelijk inspiratie uit het event. Toch blijft het verhaal tot de verbeelding spreken, zo blijkt. Zeker deze trouwe animatiefilm zal daardoor weinig verrassingen bevatten. Maar wie het verhaal niet kent: de titel is natuurlijk één grote spoiler.

Eerlijk is eerlijk, het is wel een héél goed uitgevoerde versie van The Death of SupermanWaar de animatiefilm meteen punten scoort (en wat Batman V Superman jammer genoeg niet deed), is bij het tonen van een geliefde en hoopvolle Superman – zelfs in de meest duistere momenten. Altijd heeft de man van staal oog voor omstaanders en wil hij doen wat goed is. Ook speelt de film opvallend veel in op het Clark Kent/Lois Lane-verhaal wat de impact aan het einde des te groter maakt. Zo hoort het!

Ondanks die persoonlijke insteek rond Clark Kent/Superman blijft de prent wel de geanimeerde equivalent van een blockbuster. We hebben gastoptredens van heel wat Supes-nevenfiguren zoals Lex Luthor, Jimmy Olsen en een klein legertje Justice Leaguers, maar ook en vooral een brutale Doomsday. Er vallen slachtoffers en men schrikt er niet van terug om te tonen hoe monsterlijk dit wezen wel niet is. Uiteindelijk culmineert het in een wreed en goed geanimeerd gevecht, beïnvloed door de finale van Batman V Superman. En ja, natuurlijk is er een cliffhanger voor het tweede deel.   

 

Uiteindelijk werd The Death of Superman een o zo voorspelbare, maar wel goed uitgevoerde update van de jaren negentig-klassieker. Fans van Superman zullen blij zijn met deze klassieke take op het personage en de best grote focus op Clark Kent, maar echt iets nieuws zien? Dat zit er niet in.

De film verschijnt later deze maand via digitale kanalen en is vanaf 7 augustus beschikbaar op DVD en Blu-ray.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.