Random Article


Wordt Walter Hamada de “Kevin Feige” van het DC Film-universum?

 

Posted 16/06/2018 by

Dat is de vraag die we ons stellen na het bericht van The Hollywood Reporter. Volgens hun anonieme bronnen zou Walter Hamada de touwtjes strakker in handen hebben bij Warner Bros. Pictures en hun DC-filmuniversum proberen te herstructureren.

Sinds januari is Hamada de president bij de productie-afdeling, een positie die versterkt werd door het vertrek van collega Diane Nelson en nu Geoff Johns zich meer zal toeleggen op Mad Ghost Productions. Hamada was tot nog toe vooral gekend als New Line-producent van horrorfilms zoals It en The Conjuring en is al jarenlang bevriend met Aquaman-regisseur James Wan.

De komende maanden zou Hamada in allerijl het DC Comics-universum willen rechttrekken na de controversiële releases van Batman V Superman: Dawn of Justice (2016) en Justice League (2017). Het schema met opkomende films werd zorgvuldig bekeken en elk project werd besproken in functie van een nieuwe richting. Daarom zouden er geen nieuwe releasedata vrijgegeven worden om elke productie voldoende tijd te geven.

Dat schema bestaat trouwens uit Aquaman (eind dit jaar), Shazam (2019), Wonder Woman 1984 (eind 2019), The Flash (productie start in voorjaar 2019), Bird of Prey als de nieuwe Harley Quinn-spin-off, BatgirlSuicide Squad 2een Joker-spin-off met Jared Leto, de Green Lantern Corps-prent en dan nog The BatmanDe tweede Joker-film met Joaquin Phoenix zou dan weer onderdeel worden van een “DC Black”-label, vergelijkbaar met het Black Label bij DC Comics. Er wordt ook gefluisterd dat een Man of Steel 2 op komst is.

Of hij echt de Kevin Feige van DC wordt, zal de toekomst nog uitwijzen. De filmafdeling kan alleszins wat meer duidelijkheid en structuur gebruiken, zoals bij het Marvel Studios-bedrijf natuurlijk wel gebeurt dankzij Feige, de creatieve en sturende kracht daar.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.