Random Article


Review: Marvel’s Luke Cage – Seizoen 2

 

 
Overzicht
 

Genre:
 
Regisseur: , ,
 
Scenario:
 
Acteurs: , , , , , ,
 
Filmstudio: ,
 
Speelduur: 13 afleveringen van ca. 50 minuten
 
Taal: Engels
 
Verkrijgbaar vanaf: Vrijdag 22 juni
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
5 total ratings

 

Goed


Een blij weerzien met Harlem, New York City en haar inwoners. Een boeiende schurk in de vorm van "Bushmaster". Finn Jones als Iron Fist!

Minder


Maar erg traag en soms zelfs saai. Het verhaal heeft te veel weg van het eerste seizoen en is continu voorspelbaar - op die allerlaatste minuten na.


Marvel’s Luke Cage is terug! Ditmaal roept hij de hulp in van mede-Defender Iron Fist om Harlem en New York City veilig te houden, maar hoe verging het ieders favoriete Afro-Amerikaanse kogelvrije superheld in zijn tweede seizoen op Netflix? Lees hier onze spoilervrije recensie!

Posted 15/06/2018 by

 
Full Article
 
 

That Luke Cage. Shit’s bulletproof

Twee jaar terug werd Netflix opgeschud door Marvel’s Luke Cage, een harde en maatschappelijk relevante kijk op de Afro-Amerikaanse gemeenschap in Harlem, hun leven en duidelijk ongenoegen door de ogen van een kogelvrije superheld. Na Marvel’s The Defenders zijn we nu terug voor een tweede seizoen, maar hoe hou je een reeks rond een semi-onkwetsbare figuur boeiend? Dat was alleszins de taak van terugkerend showrunner Cheo Hodari Coker

Sinds zijn meest recente avonturen geniet Luke Cage (Mike Colter) een ongeziene populariteit in Harlem. Ondanks naambekendheid, een eigen Harlem’s Hero-app en verscheidene deals werkt hij zich des te dieper in de schulden én in de problemen met zijn vader James (wijlen Reg E. Cathey). Tot overmaat van ramp gaat de strijd in de onderwereld in Harlem ook verder wat betekent dat Mariah Dillard (Alfre Woodard) en Shades (Theo Rossi)  hun volgende plannen smeden.

Gelukkig kan Cage rekenen op de hulp van Claire Temple (Rosario Dawson), detective Misty Knight (Simone Missick) en ook collega-Defender Iron Fist/Danny Rand (Finn Jones). Die heeft hij zeker nodig wanneer John ‘Bushmaster’ McIver (Mustafa Shakir) en zijn Jamaicaanse Stylers een coup wagen en andere misdaadfamilies zich in Harlem beginnen te mengen. De leefwereld van de mysterieuze Tilda (Gabrielle Dennis) heeft er nog nooit zo verscheurd uitgezien…

Vanaf de eerste scène word je weer ondergedompeld in de achterwijken van New York City, het criminele milieu en voorgesteld aan een onstuitbare Luke Cage. Opnieuw krijgen we een bruisend en gevaarlijk Harlem te zien dat geplaagd wordt door criminelen en slechts gered kan worden door één man. Op de tonen van jazz, reggae en rap worden we wederom voorgesteld aan een New Yorkse wereld waar rassenstrijd en ongelijkheid schering en inslag zijn. Zoals steeds bij de Marvel-reeksen op Netflix leeft New York City hier echt. 

Jammer genoeg wordt er voor de rest niet zoveel meegedaan. Ondanks een zelfverzekerde Luke Cage doet het voorspelbare verhaal te sterk denken aan het eerste deel. De terugkerende schurken zullen daar ongetwijfeld voor iets tussen zitten, hoewel de toevoeging van de Jamaicaanse “Bushmaster” als antagonist zeker en vast een pluspunt is. Een nieuwe Kingpin is hij echter niet.

Daarnaast ontsnapt Luke Cage ook niet aan het eeuwig pijnpunt dat de Netflix-series achtervolgt: het tempo. Met slechts dertien afleveringen en weinig introducties van nieuwe personages zou je verwachten dat er meer gebeurt. Er wordt inderdaad veel gebabbeld en veel gefocust op de booswichten, maar is dat om uitgediepte schurken te verkrijgen of eerder om een volwaardig Luke Cage-verhaal uit de weg te gaan? De laatste paar minuten van dit seizoen waren voor Mike Colters personage betekenisvoller dan de voorgaande twaalf episodes, inclusief die gesprekken met zijn vader…

Op vlak van comicbookverwijzingen zijn er ten eerste de gebruikelijke cameo’s en namedrops. We hoorden “Atreus Plastics”, “het groene monster” en “Nightshade”, maar zagen ook Misty Knight met een mechanische arm recht uit de comics. Vooral was het echter uitkijken naar de komst van de “Heroes for Hire” met Iron Fist die hier recht zou aangedaan worden na zijn schijnbaar controversiële optreden in zijn eigen reeks. Tot op zekere hoogte gebeurt dat hier, maar opnieuw gebeurt er te weinig om echt impactvol te zijn en hadden we liever wat meer van “Power Man & Iron Fist” gezien. Over een gemiste kans gesproken…

 

Waar we in 2016 verliefd waren op Harlems mensen, cultuur en sfeer, zijn we dat hier nog steeds. Dat eerste liefdesgevoel is nu weliswaar wat afgezwakt, hoewel we nog steeds blij zijn om terug te keren naar Luke Cage, zijn schurken en New York City. Een onevenwichtig verhaal, een stokkend tempo en enkele gemiste kansen – ondanks een boeiende “Bushmaster” – laten jammer genoeg een bittere nasmaak na.

Marvel’s Luke Cage seizoen twee staat vanaf vrijdag 22 juni integraal en exclusief op Netflix.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.