Random Article


Officieel: DC’s Green Lantern Corps Film focust op Hal Jordan en John Stewart

 

Posted 13/06/2018 by

Met het bericht dat Geoff Johns het script voor de Green Lantern Corps zou verzorgen, kwam ook eindelijk de officiële bevestiging dat Hal Jordan en John Stewart de centrale figuren zullen worden. Op de website van het pas opgerichte Mad Ghost Productions wordt immers het volgende vermeld:

Als één van DC Comics’ grootste superheldenuniversa zal de film focussen op Hal Jordan en John Stewart…

Hal Jordan, een arrogante maar onbevreesde testpiloot bij Ferris Air werd de eerste aardbewoner die in het Green Lantern Corps werd ingelijfd, verscheen voor het eerst in DC’s Showcase #22 (1959) en groeide uit tot de grootste Green Lantern van ze allemaal. De oorsprong van Hal werd al verfilmd in Green Lantern (2011), met Ryan Reynolds in de hoofdrol. Die film maakt echter geen deel uit van het huidige DC-filmuniversum.

John Stewart – een architect en ex-marinier uit Detroit – verscheen voor het eerst in Green Lantern #87 (1971) en werd één van Hal Jordan‘s back-ups alsook één van DC’s eerste gekleurde superheldenStewart nam af en toe de hoofdrol in de reeks over, werd net zoals Hal Jordan lid van de Justice League, verkreeg kortstondig een eigen reeks in Green Lantern: Mosaic en nam tijdelijk het commando over de Darkstars. Bij het grote publiek brak hij echter vooral door als de Green Lantern in de animatieseries Justice League en Justice League Unlimited.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.