Random Article


Review: Marvel’s Cloak & Dagger – “First Light” (Aflevering 1, Seizoen 1)

 

 
Overzicht
 

Genre:
 
Regisseur:
 
Scenario:
 
Acteurs: , , , , ,
 
Filmstudio: ,
 
Speelduur: 49 min.
 
Taal: Engels
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
2 total ratings

 

Goed


Respect voor de comics en enkele terechte aanpassingen. Focus op de twee titulaire figuren.

Minder


Een antagonist is er nog niet.


Qua stijl en tempo kon Marvel’s Cloak & Dagger evengoed op Netflix verschenen zijn. Respect voor de comics én een focus op de twee helden: wij zijn alvast fan! Hier onze recensie van de eerste aflevering!

Posted 09/06/2018 by

 
Full Article
 
 
Hello? Eh. Crazy white girl? 

Na het onmiskenbare succes van de Marvel-reeksen op Netflix waagt nu ook Freeform haar kans met Cloak & Dagger, een tiendelige verfilming rond de twee superhelden die ook nog eens sociaal relevant zijn! Brainfreeze keek naar de eerste episode en zag dat het gelukkig ook goed was.

Twee tieners van een verschillende levenswandel ondergaan hun leven en kruisen elkaars pad. Zo ontwaken geheimzinnige en indrukwekkende superkrachten in hen die ook nog eens gelinkt blijken te zijn aan een trauma uit hun jeugd. De constante in hun nieuwe leven? Gevaar en elkaar.

Cloak & Dagger – naar de gelijknamige Marvel Comics-figuren – wordt gebaseerd op twee jonge straathelden die voor het eerst verschenen in Peter Parker, the Spectacular Spider-Man #64 (1982) als creaties van Bill Mantlo en Ed Hannigan: Tyrone “Ty” Johnson (Cloak) en Tandy Bowen (Dagger). Waar ze in de comics hun bovenmenselijke krachten kregen na een reeks gruwelijke drugsexperimenten, wordt dat hier lichtjes aangepast voor een breder publiek. Tegelijkertijd wisselde men ook hun sociale posities wat, uiteraard een slimme manier om clichés en racisme uit weg te helpen. Aan hun gaven en hun onderlinge relatie past showrunner Joe Pokaski (Heroes) dan weer niets aan.

Zoals het hoort, focust de reeks helemaal op de twee centrale personages waarbij Cloak de duisternis en Dagger het licht verpersoonlijkt. Hun yin-yang-dynamiek uit de comics belooft ook hier de centrale motor voor deze verfilming te worden. Het is nog eens verfrissend een tv-reeks te volgen waar (voorlopig) nevenverhalen en aanverwanten weinig tot geen aandacht krijgen. Joepie, een tv-reeks rond diens superheld(in)!

Op vlak van acteerwerk zijn we blij met de casting van Olivia Holt (I Didn’t Do It) als Dagger en Aubrey Joseph (Run All Night) als Cloak. Beiden vervullen hun rol met verve en lijken zelfs in de piloot al duidelijk wat chemie te hebben – al kan dat ook aan die schattige flashbacks liggen. Laat het woord “schattig” je hier trouwens niet afschrikken, want qua algemene toon is Cloak & Dagger opvallend serieus en behandelt het onder meer racisme, buitensporig geweld, drugs en verkrachting. We zijn wel nog benieuwd naar een (menselijke) antagonist, anders dan Roxxon Corp.

 

Ongelooflijk veel over deze tiendelige reeks kunnen we nog niet zeggen, maar de allereerste aflevering van Cloak & Dagger was alvast veelbelovend en ging verrassend snel vooruit. Qua stijl en tempo komt het duidelijk overeen met de Netflix-reeksen wat deze Marvel-serie ten goede komt. Op naar meer!

Cloak & Dagger verschijnt wekelijks op Freeform, een zijtak van ABC Studios.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.