Random Article


Review: Incredibles 2

 

 
Overzicht
 

Genre:
 
Regisseur:
 
Scenario:
 
Acteurs: , , ,
 
Filmstudio: ,
 
Soundtrack:
 
Speelduur: 118 min.
 
Taal: Engels, Nederlands
 
In de bioscoop vanaf: 27 Juni 2018
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
6 total ratings

 

Goed


Blij weerzien met Pixar's superheldenfamilie. Grotere focus op Elastigirl.

Minder


Te weinig pit en teveel herkauwde stukken van de vorige prent.


Disney/Pixar’s eerste superheldenfamilie is terug! Zijn The Incredibles nog altijd even ongelooflijk in hun tweede langspeelfilm? Kom het te weten in onze spoilervrije recensie van Incredibles 2…

Posted 06/06/2018 by

 
Full Article
 
 

Hey honey, how are the kids?

In 2004 wisten regisseur Brad Bird (The Iron Giant, Mission Impossible Ghost Protocol) en Pixar Animation Studios ons te verrassen met The Incredibles. Tot op heden zou je kunnen stellen dat de eerste The Incredibles nog steeds de beste Fantastic Four-langspeelfilm is die er bestaat. Ondertussen regent het superheldenfilms in Hollywood en springt Pixar ook terug op de kar met Incredibles 2.

Hoewel het voor ons al even geleden is dat we Mr. Incredible (Craig T. Nelson) en zijn gezin terugzagen, is er voor de helden nog niet veel tijd verstreken sinds de eerste film. In feite pikken we vrijwel meteen na het einde van de eerste film het verhaal op. Superhelden, simpelweg “supers” genoemd, zijn illegaal en ondanks een heroïsche reddingsactie dienen Mr. Incredible, zijn vrouw Elastigirl (Holly Hunter) en hun kinderen Violet (Sarah Vowell), Dash (Huck Milner) en baby Jack-Jack onder te duiken. Via hun vriend Frozone (Samuel L. Jackson) komt het gezin in contact met enkele telecommunicatiegiganten die de publieke opinie rond superhelden terug positief willen doen omslaan…

Waar The Incredibles in 2004 nog redelijk nieuw en fris aanvoelde, is dat bij deze sequel niet het geval. De film breidt de wereld van de familie Parr verder uit en levert zeker een blij weerzien op met deze personages, maar herhaalt veel uit de eerste prent en komt in feite jaren te laat. Positief is wel dat het deze keer niet Mr. Incredible is die centraal staat, maar Elastigirl. Zij wordt gekozen om als eerste de publieke perceptie van superhelden positief te beïnvloeden, terwijl Mr. Incredible thuisblijft om voor het gezin te zorgen. Violet komt in de puberteit terecht en heeft haar eerste date, Dash heeft moeite met zijn huiswerk en baby Jack-Jack begint een waaier aan superkrachten te vertonen – die enkele van de grappigste momenten van de film opleveren.

Verder maken vooral een zeer herkenbare Samuel Jackson als Frozone en regisseur Brad Bird zelf als mode-ontwerpster Edna Mode het mooie weer. Ook Pixar-mainstay John Ratzenberger biedt een leuke openingsscène als The Underminer (alsook een hommage aan Marvel’s Fantastic Four en hun eerste vijand The Mole Man, waar The Incredibles toch nog steeds iets te duidelijk naar verwijzen).

Incredibles 2 is grappig en hartverwarmend, zeker, maar toch een pak serieuzer dan de eerste film. Je merkt dat de scenaristen mikken op de jonge ouders onder ons, denk bijvoorbeeld ook aan Inside Out. De focus op Elastigirl als actieheldin en Mr. Incredible als huisvader is welkom. Vooral in de actiescènes weet mevrouw Incredible de show te stelen (stretch powers + een eigen motor= instant win). De grote villain van dienst, de Screen Slaver, stelt dan weer niet veel voor.

Brad Bird heeft zeker geen saaie sequel gemaakt. De fans van de eerste film en Pixar-fans in het algemeen zullen hiervan smullen. Maar een instant klassieker zoals de eerste is Incredibles 2 spijtig genoeg niet geworden, daarvoor voelt alles te braaf en te herkauwd aan.

Incredibles 2 knalt op 27 juni de bioscoopzalen binnen.

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.