Random Article


Solo: een tussentijdse Box Office Update

 

Posted 04/06/2018 by

UPDATE: Het initiële budget van de film bedroeg 125-150 miljoen dollar, terwijl de uiteindelijke kost (inclusief reshoots) tussen de 250-300 miljoen dollar zit.

Een tijdje terug hadden we het al over de box office-cijfers van Solo: A Star Wars Story die er toen niet zo goed uitzagen. Die lijn lijkt zich nu ook internationaal verder door te trekken. De huidige verwachtingen zijn dat de film aan het einde van diens screenings de kaap van 400 miljoen dollar niet zal overschrijden. Gezien het vermoede eindbudget van 250-300 miljoen dollar is dat natuurlijk een teleurstellend resultaat.

Ondanks de controverse en fan-backlash zal de timing van Solo er voor iets tussen zitten. De film verscheen in een periode met Avengers: Infinity War, Deadpool 2 en het opkomende Jurassic World: Fallen Kingdom. 

Hoewel beide films een andere insteek, betekenis en een verschillend doel hadden, worden al snel vergelijkingen gemaakt met Justice Leaguedie andere teleurstellende blockbuster van de afgelopen maanden. Uiteindelijk wist die prent, een team-up van ‘s werelds populairste comicbookpersonages, “slechts” 657 miljoen dollar binnen te rijven. Momenteel staat Solo op 264 miljoen dollar, internationaal, waardoor de film bijna break-even draait.

Solo: A Star Wars Story knalde op woensdag 23 mei ons Melkwegstelsel binnen! Onze recensie vind je hier!

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.