Random Article


Review: Krypton – Seizoen 1

 

 
Overzicht
 

Genre:
 
Regisseur:
 
Scenario: ,
 
Acteurs: , , , , ,
 
Filmstudio:
 
Speelduur: 10 afleveringen van ca. 40 minuten
 
Taal: Engels
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
5 total ratings

 

Goed


Een interessant politiek schouwspel. Onnoemelijk veel DC Comics- en Superman-verwijzingen. Net lang genoeg.

Minder


Blijft best voorspelbaar - en niet alleen omdat we al weten dat Krypton zal exploderen.


Met de esthetiek van de films, maar een verhaal recht uit de comics werd “Krypton” de ideale Superman-prequel! Onze recensie van het eerste seizoen vind je hier!

Posted 26/05/2018 by

 
Full Article
 
 
Krypton, your world is mine.

Tweehonderd jaar voor Smallville, voor Superman, voor de Justice League was er KryptonIn deze nieuwe tv-reeks op Syfy vertellen DC en showrunners David S. Goyer (Batman v Superman: Dawn of Justice, Man of Steel) en Damian Kindler een tweede prequelverhaal rond ‘s werelds bekendste superheld en de perikelen van zijn familie op zijn thuisplaneet…

Tien jaar na een ongeziene schanddaad leeft het “House of El” een schaamtevol bestaan in Kandor, de hoofdstad van Krypton. Supermans grootvader, hier nog een charismatische en praatgrage hotshot Seg (Cameron Cuffe) probeert in de sloppenwijken te overleven en ten alle tijde de eer van zijn familie te herwinnen.

Wanneer hij echter de mysterieuze aardbewoner en tijdreiziger Adam Strange (Shaun Sipos) ontmoet en deze hem vertelt over een groots gevaar, moet hij zijn kleinzoon en bijgevolg het hele universum redden van een vreselijke toekomst…

In slechts tien afleveringen wist Krypton zich om te dopen tot een niet te missen Superman-avontuur, weliswaar zonder Superman. Wekelijks bood de populaire tv-reeks op Syfy een (niet altijd origineel) politiek schouwspel rond elitarisme, xenofobie, huwelijkspolitiek opgebouwd rond een onvermijdelijke revolutie en een daarop volgende invasie van buitenaf. Het is eens iets anders dan het typische schurk-versus-held-narratief, zeker wanneer terrorisme en klassenstrijd ter sprake komen. Samen met het indrukwekkende setdesign zou je bijna geloven dat Krypton een echte plek is.

We krijgen hier misschien een volwassen en toegankelijk verhaal voor een comicbookreeks, maar ook de typische en hier vele eastereggs worden niet vergeten. Nog nooit zagen we in één – dan nog verkort! – seizoen zoveel knipogen en verwijzingen naar het bronmateriaal.

Superman- en DC Comics-fans worden op hun wenken bediend met onder andere hints naar en optredens van de tijdreizende held Adam Strange, de “Bottle City” Kandor, het Fortress of Solitude, de Phantom Zone, dé cape, de Rao-religie, meermaals het iconische stukje muziek van John Williams, de Kryptonian Dev-Em, de latere avonturen van Kal-El, General Zod en een oprecht episch “Kneel before Zod”-moment, de Genesis-kamers, “Black Zero”, een angstaanjagende en recht uit de comics ontsnapte Brainiac en zelfs Doomsday! Om nog maar te zwijgen over die hele Man of Steel-esthetiek en -links van Goyer!

 

Je weet al wat er gaat gebeuren (bekijk die posters maar eens!), maar toch weet Krypton door een volwassen verhaal en een oneindige aaneenschakeling van verwijzingen DC-fans te vermaken. Met de esthetiek van de films, maar een verhaal recht uit de comics werd Krypton de ideale Superman-prequel. Wat was dit een knap debuut!

Krypton keert volgend tv-seizoen terug met een tweede seizoen bij Syfy.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.