Random Article


Review: The Flash – Seizoen 4

 

 
Overzicht
 

Genre:
 
Regisseur: ,
 
Scenario: , ,
 
Acteurs: , , , , ,
 
Filmstudio:
 
Speelduur: 23 afleveringen van ca. 40 minuten
 
Taal: Engels
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
7 total ratings

 

Goed


Een niet-Speedster als schurk. Enkele welkome flitsen.

Minder


Ironisch genoeg traag. De balans tussen drama en impactvolle actie is zoek. Te veel focus op de te grote ondersteunende cast.


“You are not The Flash, Barry. We are.” Hier onze recensie van het vierde seizoen rond DC’s Scarlet Speedster op The CW!

Posted 23/05/2018 by

 
Full Article
 
 
You are not The Flash, Barry. We are.

Na Arrow, Gotham, Lucifer en Riverdale snelde ook het einde van het vierde seizoen van The Flashde televisiereeks rond DC’s Scarlet Speedster(s), ons toe. Met een grotere focus op de ondersteunende cast en enkele nieuwe leden werd onze favoriete Speedster dit jaar jammer genoeg wat achterop gesteld.

Zes maanden na de bliksemstorm is Central City nog steeds niet bekomen van de opoffering van Barry Allen/The Flash aan het einde van het derde seizoen. Geen zorgen, vrijwel meteen keert hij terug om samen met Cisco Ramon/ Vibe, detective Joe West, Harrison Wells en Iris West de stad veilig te houden en zo ook Ralph Dibney/the Elongated Man onder hun hoede te nemen.

Die extra hulp kan Team Flash goed gebruiken om niet alleen Caitlyn Snow/Killer Frost, maar ook twaalf verdwenen meta-humans op te sporen en zo de schijnbaar alwetende Thinker/Clifford DeVoe te stoppen.

Opnieuw kregen we 23 afleveringen boordevol drama en hier en daar wat superheldenactie voorgeschoteld. Als we boordevol” zeggen, bedoelen we dat ook, want meer dan eens ligt de focus niet langer op Barry Allen/The Flash, maar wel zijn te uitgebreide ondersteunende cast. Zo heeft bijna iedereen wel op één of andere manier krachten en is hun onderlinge drama de katalysator voor het verhaal. Naast de af en toe nog wel grappig Elongated Man doet vooral het personage van Iris West de wenkbrauwen fronsen. De overstap van “damsel in distress” uit seizoen drie naar leidster van Team Flash hier was te bruusk en ongeloofwaardig. Ook duiken haar voordien zo belangrijke journalistieke vaardigheden hier maar sporadisch op ten voordele van haar verschillende cliché peptalks. No, Barry, we are The Flash.

Wat The Flash dit seizoen gelukkig wel goed doet, is de schurk. Neil Sandilands zet de zichzelf superieur wanende Thinker perfect neer en doet zijn best de overstap van professor naar superschurk begrijpelijk te maken. Voor zover dat kan natuurlijk. Aan het getoonde materiaal is er alvast geen gebrek, want The Thinker gaat maar liefst de volle 23 episodes mee. Jammer genoeg waren al die uren aan The Flash zeker niet allemaal interessant genoeg.

 

Het is best ironisch wanneer de reeks rond DC’s snelste man ter wereld te traag vooruitgaat, maar The Flash zakt stukje bij beetje in elkaar onder het gewicht van een cast tjokvol superkrachten, drama, een voorspelbaar verhaal en een Barry Allen die steeds minder lijkt op die van de comics. Gelukkig wisten enkele welkome flitsen zoals een openingsmontage met The Thinker, de Crisis on Earth-X-cross-over en enkele geslaagde grappen onze aandacht vast te grijpen. Toch even dan.

The Flash keert later dit najaar terug met een vijfde seizoen.

 

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.