Random Article


Review: Gotham – Seizoen 4

 

 
Overzicht
 

Genre:
 
Regisseur:
 
Scenario:
 
Acteurs: , , , , , , ,
 
Filmstudio:
 
Speelduur: 22 afleveringen van ca. 40 minuten
 
Taal: Engels
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
5 total ratings

 

Goed


Een inventieve heruitvinding van Batman en zijn schurken. Grappig. Continu verrassend. De Joker-scènes horen bij het beste live-action materiaal voor het personage tot nog toe.

Minder


Misschien wat lang.


Heerlijk wanneer er nog zekerheden zijn in de wereld. De zon komt op, de wereld draait door en Gotham is nogal altijd even prettig gestoord! Hier onze recensie met lofprijzingen voor de Joker-scènes!

Posted 19/05/2018 by

 
Full Article
 
 
We all could go insane with one bad day.

Stukje bij beetje bereikt Gotham haar eindbestemming. Meer dan ooit vindt de prequelreeks rond Gotham City, detective James “Jim” Gordon en Bruce Wayne de comicbookmythologie opnieuw uit in dit vierde en voorlaatste seizoen bij Fox en maakt het er iets moois en verrassends van!

 

In de nasleep van het derde seizoen herstelt Gotham City zich nog steeds na de chaos. Veel tijd heeft de stad en diens G.C.P.D-korps echter niet, wanneer de verschillende bendes hun slag willen slaan. Aan James Gordon en Harvey Bullock, maar ook een jonge en vrijgevochten Bruce Wayne om de stad veilig te houden.

Gotham zou Gotham niet zijn als er ook niet een hele reeks vreemde schurken hun opwachting maakten. Verwacht onder meer The Penguin, The Riddler, Scarecrow, Poison Ivy, Mr. Freeze, Mad Hatter en Jeremiah…

Week na week was Gotham alweer een doldwaze versie van iconisch Batman- en DC Comics-materiaal. Ditmaal waren (opnieuw) Batman: Year One, maar ook Batman: The Long Halloween en Batman: No Man’s Land aan de beurt. Gezien de subtitel “A Dark Knight” moge het duidelijk zijn: des te meer wordt Gotham een – weliswaar spirituele – Batman-reeks en stapt het af van de eenvoudige politie-verhalen.

Natuurlijk is deze comicbookreeks maar zo goed als zijn schurken en dat is waar Gotham schittert. Geen enkele andere tv-serie biedt zo’n boeiende, uitgediepte en oprecht verrassende booswichten als deze. Of het nu de genuanceerde Riddler, de tragische Penguin of de angstaanjagende Jeremiah is – vertolkt door klassebak Cameron Monaghan: het werkt. Die pseudo-Joker-verhaallijn hoort trouwens bij het beste live-action materiaal dat het personage (of waarop het personage gebaseerd werd) tot nog toe kent.

 

Heerlijk wanneer er nog zekerheden zijn in de wereld. De zon komt op, de wereld draait door en Gotham is nogal altijd even prettig gestoord. Het vierde seizoen zette dezelfde hilarische en best gewelddadige comicbookreeks verder in een immer vermakelijke over-the-top-sfeer. Op naar het vijfde en laatste deel!

Gotham keert volgend televisieseizoen terug met een vijfde en laatste seizoen.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.