Random Article


Review: Riverdale – Seizoen 2

 

 
Overzicht
 

Genre:
 
Regisseur: , ,
 
Scenario:
 
Acteurs: , , , , , ,
 
Filmstudio:
 
Speelduur: 22 afleveringen van ca. 40 minuten
 
Taal: Engels
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
1 total rating

 

Goed


Nog steeds heel wat teenage drama en murder mystery!

Minder


Het wordt des te ongeloofwaardiger.


Weer heel wat teenage drama en murder mystery in dit tweede seizoen van Riverdale! Integraal op Netflix!

Posted 18/05/2018 by

 
Full Article
 
 
When we woke up the next morning, Riverdale was still at its heart a haunted town…

Het einde van het televisieseizoen 2017-2018 is ingezet en ook voor het tweede seizoen van Riverdale bij The CW viel deze week het doek. Zoals gewoonlijk beleefden Archie, Betty, Jughead en Veronica opnieuw heel wat avonturen in deze Archie Comics-televisieserie.

Ondanks de opklaringen rond de moord op Jason Blossom gaat het niet goed met Riverdale. Het Amerikaanse dorpje wordt geteisterd door de mysterieuze Black Hood die de woonplaats van Archie Andrews, Jughead, Betty, Veronica en Cheryl wil bevrijden van al haar zonden. Jammer genoeg vallen daarbij al snel heel wat tragische slachtoffers…

Tegelijkertijd keert ook de vader van Veronica, Hiram Lodge, terug naar Riverdale waar hij een financieel imperium tracht uit te bouwen. Ook de conflicten met het zuidelijk deel van Riverdale en de South Side Serpents laaien hoog op.

Je merkt het al: het tweede seizoen van Riverdale stond opnieuw garant voor heel wat soapopera en drama. De ontluikende liefdesrelaties tussen de belangrijkste tieners – met opvallende aandacht voor representatie trouwens -, hun seksualiteit en de vele misverstanden waren meer dan eens primair voor het plot. Want waar er in het eerste seizoen nog ietwat werd vastgehouden aan Riverdale als een herkenbaar dorpje, wordt de realiteitszin nu wel helemaal achtergelaten. Wel een ongezien boeiend leven voor de tieners daar!

Daarnaast is er ook die focus op moord en mysterie. De Black Hood en wie hij net was, was het centrale verhaal van dit seizoen – naast de introductie van de Italiaanse maffia in Riverdale. Jammer genoeg leek er niet zo veel over nagedacht te zijn. De wendingen en twists bleven maar komen, maar jammer genoeg veranderde de waarschijnlijke kanshebber net iets te veel om echt impact te hebben.

  

 

Nog meer dan tijdens het televisiedebuut is Riverdale uitgegroeid tot een guilty pleasure die je maar weinig kan verdedigen als een ‘goede’ tv-reeks. Gelukkig blijft het drama van de interessante hoofdfiguren boeiend en blijven de soms ongewild hilarische plotwendingen vermakelijk. Vooral die laatste afleveringen!

Riverdale keert dit najaar terug op The CW en Netflix.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.