Random Article


Review: Unikitty – “Birthday Blowout!” (Aflevering 16, Seizoen 1)

 

 
Overzicht
 

Genre:
 
Scenario: ,
 
Filmstudio:
 
Speelduur: 11 minuten
 
Taal: Nederlands
 
Verkrijgbaar vanaf: Maandag 21 mei op Cartoon Network
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
1 total rating

 

Goed


Lichtgestoorde personages, 2-D animatie.

Minder


Geen erg originele premisse.


Unikitty! Eén deel glitter per deel metal!

Posted 16/05/2018 by

 
Full Article
 
 

Blijf van m’n verjaardagskaars af!

Het mag met blijdschap gemeld worden: Cartoon Network ‘gets it’. Ook al is Unikitty een spin-off van de CGI stop-motion-like LEGO Movie, doen ze hier geen enkele poging om die stijl voor deze animatiereeks te emuleren. In bevredigende 2-D (of 2-D uitziende, alvast) animatie komt Unikitty en een allegaartje LEGO-blokjes supporting-cast tot leven.

Net als andere recente top-Cartoon Network-reeksen zoals Adventure Time, Steven Universe of Teen Titans GO! blijven ze weg van second-rate TV 3-D-rendering, die over het algemeen onaangenaam oogt en rubberige modeling en een extreem hoog Uncanny Valley-gehalte heeft. Alleen The Amazing Adventures of Gumball slaagt erin om 2-D personages in 3-D achtergronden te laten leven, maar die loslopende bal kinetische energie is van een klasse apart.

Of Unikitty zich verhaalmatig bij die animatie-kanonnen kan voegen, valt nog even af te wachten. Laten we wel wezen, CN is ook de thuis van Magiswords, dat ons eerder koud liet, en in de tussentijd geen indicatie van course correction gaf. De hele setup (zoals af te leiden uit een episode van 11 minuten) is redelijk standaard: Unikitty leeft omringd door gekke wezens in een vrolijk wereldje.

Voor deze episode geeft Unikitty een verjaardagsfeestje voor haar al even lichtgestoorde broertje Puppycorn. Helaas is Mister (of Master?) Frown ook uitgenodigd en gaat die onverlaat aan de haal met de verjaardagskaars van Puppycorn (in de vorm van zijn hoofd) voor die zijn verjaardagswens kan doen. Een achtervolging naar Frown Town (de Upside Down van deze realiteit), Angry Unikitty, een scene waar de afwas wordt gedaan, Mech Battles (I kid you not) en glitter tot gevolg.

Tussendoor zitten een aantal glimmers van potentieel voor zowel Unikitty als het Frown-wereldje en de wezens die die plaatsen bevolken. Verwacht niet meteen cameo’s van andere LEGO Movie-sterren, maar de gebruikelijke twee keer 11 minuten onnozelheid die je van dergelijke Cartoon Network-reeksen ondertussen gewend bent.

Unikitty verschijnt vanaf 21 mei om 16u15 elke weekdag bij Cartoon Network.

Comments

comments


nout

 
avatar
I do comics. All. The. Time.