Random Article


Review: Deadpool 2

 

 
Overzicht
 

Genre:
 
Regisseur:
 
Scenario: , ,
 
Acteurs: , , , , , ,
 
Filmstudio:
 
Soundtrack:
 
Speelduur: 119 min.
 
Taal: Engels
 
In de bioscoop vanaf: Woensdag 16 mei
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
12 total ratings

 

Goed


Enkele hilarische scènes. Knallende actie. Josh Brolin als Cable.

Minder


De keuze tussen een parodie en een traditionele superheldenfilm moet gemaakt worden. Minder risicovol. Een trage eerste helft. Overdreven moraliserend.


“Deadpool 2 wil misschien een parodie op het genre zijn, maar hier nog meer dan in de eerste film, wordt Deadpool zelf wat het probeert te parodiëren.” Hier vind je onze spoilervrije recensie van #Deadpool 2 met Ryan Reynolds als een terugkerende Merc with a Mouth en Josh Brolin als Cable!

Posted 15/05/2018 by

 
Full Article
 
 

Note for our international readers, read the English version of this review here!

Family is not an f-word.

Twee jaar terug kwam Deadpool als een donderslag bij heldere hemel. Het eivolle superheldenlandschap werd opgeschrikt door Ryan Reynolds als Marvel’s Merc with a Mouth die een scherpe satire bood en het hele genre parodieerde. Dit jaar is Deadpool terug in een eigen sequel van regisseur David Leitch (John Wick) en komt hij niet alleen (get it?)!

Ongeveer twee jaar na het spannende avontuur in Deadpool (2016) probeert Deadpool/Wade Wilson (Ryan Reynolds) de wereld te verbeteren. Met zijn genezende krachten en een arsenaal aan wapens poogt hij huurmoordenaars, verkrachters en ander gespuis uit de wereld te helpen. Thuis wacht de liefde van zijn leven hem op, Vanessa (Morena Baccarin).

Een persoonlijke tragedie verplicht de Merc with a Mouth er echter toe hulp te zoeken om zo de jonge mutant “Firefist” (Julian Dennison) te redden van de tijdreizende soldaat Cable (Josh Brolin). Samen met Domino (Zazie Beetz), Colossus (Stefan Kapicic), Negasonic Teenage Warhead (Brianna Hildebrand) en enkele anderen pogen zij de jongen te redden. X-Force is geboren.

 

Waar Deadpool een hilarische parodie op de superheldenblockbuster was, zijn bij deze sequel de gevaarlijke randjes er wat afgevijld. Aan de formule is weinig veranderd, maar heel scherp is Deadpool 2 niet. De popcultuurreferenties vliegen je om het hoofd en ook expliciet geweld is natuurlijk een onmisbare (X-)factor in deze r-rated blockbuster. Denk X-Men, Logan, Stranger Things, DC Universe, hilarische cameo’s, de films van Marvel Studios en fourth wall breaking. Alles moet eraan geloven. Toch gebeurt het allemaal wat braver.

Er zijn dus zeker verschillende schitterende grappen en onverwachte momenten (We see you, “X-Force”!), maar bij het overkoepelende verhaal knelt het schoentje. Hoewel Deadpool 2 te traag op gang komt en er hier en daar wat onvermijdelijke stijlbreuk is dankzij de immer serieuze Cable in deze actiekomedie, is vooral de voorspelbare moraal een probleem. Deadpool wil misschien een parodie op het genre zijn, maar hier nog meer dan in de eerste film, wordt Deadpool zelf wat het probeert te parodiëren. Familie is belangrijk. En dat zal je geweten hebben!

Wat een jaar voor Josh Brolin! Niet alleen maakte hij het mooie weer in Avengers: Infinity War als Thanos en leverde hij daar veruit de beste acteerprestatie van die film, maar ook is hij hier perfect gecast als de harde oorlogsveteraan en “pseudo-Terminator” Cable. Jammer genoeg zorgen een duidelijke komische toon en weinig impactvolle screentijd ervoor dat zijn verschijning bijna te vergeten valt. Het is echter wel meteen duidelijk dat we nog meer zullen zien van deze andere Rob Liefeld-creatie.

Daarnaast biedt de sequel ook een introductie voor  X-Force, het jaren 90-mutantenteam van Liefeld met een meer militaristisch karakter. In Deadpool 2 vormt het daarentegen vooral de basis voor enkele leuke grappen. Comicbookfans zullen de ene na de andere mutant zien opduiken waaronder een meer dan geslaagde, onnodig controversiële Zazie Beetz als Domino, Shatterstar, Bedlam (Terry Crews), Vanisher, Black Tom Cassidy en ook een klassieke X-Men-villain!

 

We blijven nog steeds wat op onze honger zitten. Deadpool 2 is misschien een acceptabele sequel en bevat misschien wel heel wat humor, knallende actie en Marvel-mutanten, maar de nadruk op de moraal, een bravere invalshoek en een stokkende eerste helft zijn niet waarop we gehoopt hadden. Gelukkig maakt die schitterende mid-creditsscène wel wat goed!

Deadpool 2 hakt zich vanaf woensdag 16 mei een weg naar jouw bioscoop toe.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.