Random Article


Review: Batman Ninja

 

 
Overzicht
 

Genre:
 
Regisseur:
 
Scenario: , ,
 
Acteurs: , , , ,
 
Filmstudio: ,
 
Speelduur: 85 min.
 
Taal: Japans, Engels
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
4 total ratings

 

Goed


Prachtige animatie. De basis voor een geweldig avontuur.

Minder


Kinderlijk verhaal. Vreemde neerzetting van de personages. Er zat zoveel meer in...


“You get a mech! You get a mech! Everyone gets a mech!” Hier onze recensie van het langverwachte “Batman Ninja”!

Posted 26/04/2018 by

 
Full Article
 
 
We will master the way of the ninja.

Batman en Elseworld-verhalen gaan hand in hand. Na Batman – Gotham by Gaslight eerder dit jaar komen DC Entertainment en Japanse animatieveteraan Takashi Okazaki (Afro Samurai) nu met Batman Ninjawaarin de Caped Crusader alweer in een andere tijdlijn terechtkomt. Ditmaal is het tijd voor “Lord Batman” versus “Lord Joker” in een middeleeuws Japan!

Wanneer een doordeweeks schurkenplan van The Flash-booswicht Gorilla Grodd mislukt, wordt Batman/Bruce Wayne (Roger Craig Smith) gekatapulteerd naar het verleden. Meer bepaald komt hij terecht in middeleeuws Japan waar hij al snel enkele vreemde aanpassingen opmerkt.

Zo ontdekt de Dark Knight dat Japan geregeerd wordt door de Joker (Tony Hale), Harley Quinn (Tara Strong) en verschillende Arkham-bewoners zoals Two-Face, Deathstroke, Penguin en Poison Ivy. Samen met Catwoman, Nightwing, Robin, Red Robin, Red Hood en de Ninja-clan is het aan Batman om het eiland en de toekomst te redden.

Laten we meteen maar positief beginnen en waardoor Batman Ninja onze aandacht te pakken had: de ongelooflijk vloeiende animatie, een versmelting van getekende en 3D-stijlen. Gecombineerd met de originele Oosterse redesigns voor de DC Comics-figuren door Afro Samurai-bedenker Takashi Okazaki zorgt het ervoor dat je aan het beeldscherm gekluisterd zit – zeker bij die visuele wissel naar het midden toe met de Red Hood en de indrukwekkende finale. Van Sumo-Bane zijn we echter geen fan…

Ook op narratief vlak wordt Batman Ninja aangepast aan het anime-genre. Je mag je dus verwachten aan een typische “Batman versus Joker”-prent in overdrive waarbij je vanaf het eerste moment in de actie wordt gegooid. De nodige Dragon Ball Z-schreeuwen en super-mechs zijn trouwens ook van de partij. Het houdt niet altijd steek en de bewegingen zijn vaak onnatuurlijk, maar dat hoort erbij.

Jammer genoeg is het plot – dat slechts 80 minuten beslaat – opvallend kinderlijk en past de over-the-top-stijl niet altijd bij de Batman-mythos. Een bekende en geliefde superheld uit het Westen die zijn “superieure” gadgets, technologie en gevechtsstijl moet opgeven of aanpassen? Hier zat een goede kans op meta-commentaar in waar de film maar lichtjes op ingaat. Niet dat Batman trouwens ooit enkel en alleen op zijn gadgets terugviel. Waar wel meer op gehamerd wordt, is hoe “schitterend” en “magisch” het oude Japan is qua wapens, maar ook voeding en zelfs helende werking voor de Joker en Harley Quinn.

Het heeft allemaal ook een invloed op de personages. Zo toont Batman Ninja cliché dialogen en wel heel vreemde gedragingen van bekende personages. Naïeve beslissingen van meesterdetective Batman die constant bedrogen wordt, een weinig genuanceerde Joker en weinig tot geen diepgang voor figuren die niet Batman of Joker heten: zonde voor fans van de comics. Het stemmenwerk zit gelukkig wel goed, hoewel we niet helemaal overtuigd zijn van Tony Hale als een manische en energetische Joker waarbij de energieke Harley Quinn verbleekt.

 

Na die schitterende trailer – waarin sommige van de beste shots al verwerkt zitten – keken we enorm uit naar Batman Ninja. Jammer genoeg is de adaptatie van DC’s Batman naar het anime-genre niet vlekkeloos verlopen en ging men daarbij bij enkele cruciale filmelementen in de mist. Verwacht je aan een campy zaterdagochtend-cartoon, maar niet meer dan dat…

Batman Ninja is nu al digitaal beschikbaar en zal eind mei fysiek beschikbaar zijn op DVD en Blu-ray.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.