Random Article


Avengers Infinity War Special — Wat zijn de Infinity Stones en waar bevinden ze zich?

 

Posted 19/04/2018 by

De Infinity Stones (of Gems in de comics). Het zijn de ultieme MacGuffins in het filmuniversum van Marvel Studios en vormen de wapens waarmee Thanos de superhelden en -heldinnen zal pogen te onderwerpen. Wanneer de Mad Titan deze zes edelstenen met onvoorstelbare krachten in bezit heeft, is de strijd eigenlijk al voorbij.

In de comics doken de Soul Gems (later “Infinity Gems” en nu “Infinity Stones”) voor het eerst samen op in Avengers Annual #7 (1977), waarna ze voor het eerst verzameld werden in de Infinity Gauntlet in Thanos Quest #2 (1990) en Thanos zo de allereerste “Infinity Saga” zou ontketenen. Het werd het beginpunt van de bejubelde Infinity Gauntlet-minireeks van kosmisch auteur Jim Starlin en sterartiest George Pérez. Wie de zes edelstenen draagt, wordt een omnipotent, alwetend en goddelijk wezen dat tijd en ruimte overstijgt. Altijd handig als je als Mad Titan de helft van alle leven in het universum wilt uitroeien!

  • De Space Stone – Deze Stone zit in de Tesseract uit Captain America: The First Avenger en The Avengers (2012) en bevat de kracht om het concept “ruimte” te manipuleren. We zagen deze gloeiende blauwe kubus gebruikt worden door Loki in de eerste Avengers-film en voor het laatst opduiken in Thor: Ragnarok (2017) in de kluis van Odin. In de trailers zagen we deze steen al in het bezit van Thanos, wellicht aan hem gegeven door Loki.
  • De Power Stone – Deze zagen we opduiken in de Orb uit Guardians of the Galaxy (2014) en werd op het einde van die film op de planeet Xandar achtergelaten bij het Nova Corps. Dit is bovendien die andere edelsteen die we al in Thanos’ Infinity Gauntlet zagen in de trailers, wat betekent dat het Corps misschien al vernietigd werd. Het effect van deze Stone maakt de drager een pak krachtiger.
  • De Mind Stone – Deze steen die de mentale gaven van de drager versterkt en een tijdlang in Loki’s scepter verbleef, werd mooi centraal in het voorhoofd van Vision geplant en werd gebruikt om de androïde tot leven te wekken in Avengers: Age of Ultron (2015). We zagen al hoe een lid van de Black Order probeerde de steen van Vision te ontnemen. Fans van het personage hoeven zich echter niet meteen zorgen te maken (spoilers).

  • De Reality Stone – Dit is de rode edelsteen in vloeibaar materiaal, ook wel de Aether uit Thor: The Dark World (2013), en wordt bewaard in het kosmisch museum van The Collector (Benecio del Toro). Met behulp van deze steen kan je de realiteit zelve aanpassen.
  • De Time Stone – De Time Stone bevindt zich nog steeds in het Eye of Agamotto, het magisch artefact van Doctor Stephen Strange, de Sorcerer Supreme. Zoals we al zagen in Doctor Strange (2016), kan je met behulp van deze edelsteen de tijd manipuleren. Het lot van deze Stone en zijn huidige drager kan je hier nalezen (spoilers).
  • De Soul Stone – De locatie en specifieke krachten van deze steen zijn voorlopig nog niet bekend. In de comics kan deze steen zielen van zowel levende als overleden figuren vangen en manipuleren, en dient het als een poort naar een “mini-universum” waarin de drager over leven en dood heerst. Hoogstwaarschijnlijk bevindt de Soul Stone zich in het Afrikaanse Wakanda uit Black Panther (2018), waar de finale plaatsvindt en wat de spiritualiteit van de Afrikaanse natie kan onthullen. Of zou Heimdall hem dan toch hebben? We weten het simpelweg nog niet…
 

Avengers: Infinity War verschijnt op woensdag 25 april!

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.