Random Article


Review: A Quiet Place

 

 
Overzicht
 

Genre:
 
Regisseur:
 
Scenario: , ,
 
Acteurs: , , , ,
 
Filmstudio: ,
 
Soundtrack:
 
Speelduur: 90 min.
 
Taal: Engels
 
In de bioscoop vanaf: Woensdag 9 mei
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
3 total ratings

 

Goed


Een intense en meeslepende kijkervaring en de ultieme stomme film van opkomend regisseur John Krasinski! Sterke acteerprestaties!

Minder


Ondanks de interessante opzet blijft het verhaal de voorspelbare horrorstructuur volgen.


“Enjoy the silence.” zou Dave Gahan van ‘Depeche Mode’ zeggen. En dat deden we met deze ultieme middenvinger aan het huidige bioscoopklimaat van opkomend regisseur-acteur John Krasinski! Hier onze spoilervrije recensie!

Posted 16/04/2018 by

 
Full Article
 
 

De afgelopen weken maakte A Quiet Place in Amerika grote furore. Het horrordebuut van regisseur-acteur John Krasinski (The Office) samen met actrice Emily Blunt waagt zich immers aan de ultieme middenvinger aan het huidige bioscoopklimaat: een stille en slimme monsterprent met een diepgaand verhaal!

De film vertelt het verhaal van twee ouders en hun drie kinderen die in absolute stilte moeten leven. Mysterieuze wezens die afgaan op geluidsbronnen, jagen hen immers op…

De resterende mensen proberen zich aan te passen aan hun nieuwe bestaan en zo hun leven op te pikken. Zolang ze maar geen lawaai maken.

Silence! I kill you!

Je moet het maar doen. Een kunstzinnige film met amper geluid, dialoog en muziek realiseren en uitgebracht krijgen bij Hollywoodfilmstudio’s. Het lukte John Krasinski bij Paramount Pictures en hij vermeed gelukkig zo een tweede Annihilation op Netflix. Want vergis je niet: het is misschien een uitdaging, maar deze film verdient het om in de bioscoop bekeken te worden. Het indrukwekkende scherm contrasteert perfect met de constante oorverdovende stilte. Grootse ideeën of verklaringen voor de monsters zijn er niet, maar net daardoor focust het niet altijd even onvoorspelbare scenario van Bryan Wood en Scott Beck op de menselijke basisangsten en de onvermijdelijke horror die daarop volgt.

Daarnaast is A Quiet Place ook een familiefilm in het leven geroepen door The Office-acteur John Kransinki als een getormenteerde vader, toepasselijk genoeg Krasinkis echtgenote Emily Blunt als zijn vrouw en kindacteurs en -actrice Cade Woodward, Noah Jupe en Millicent Simmonds. Vooral Simmonds als de dove Regan (die ook het in het echt doof is) weet te overtuigen en te beroeren. Dat je meevoelt met hun overwinningen en tragedies, maakt je als kijker geen passieve observant, maar des te meer een actieve deelnemer aan A Quiet Place en de vele angstaanjagende momenten.

 

“Enjoy the silence.” zou Dave Gahan van Depeche Mode zeggen. En dat deden we! Wat zijn we blij dat deze niet zoals Annihilation (2018) op Netflix is beland, maar dat we volwaardig konden genieten van een originele, intense en beangstigende horrorprent van John Kransinski naar wiens volgende project we nu reikhalzend uitkijken!

A Quiet Place valt vanaf woensdag 9 mei in de bioscoop te bekijken (maar nauwelijks te beluisteren)!

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.