Random Article


Review: Lost in Space (Netflix)

 

 
Overzicht
 

Genre:
 
Regisseur:
 
Scenario: ,
 
Acteurs: , , , ,
 
Filmstudio:
 
Speelduur: 10 afleveringen van ca 55 minuten
 
Taal: Engels
 
Verkrijgbaar vanaf: Vrijdag 13 april
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
16 total ratings

 

Goed


Toegankelijk en vermakelijk.

Minder


Maar ongelooflijk voorspelbaar


“Expeditie Robinson in space!” Als de nieuwste sci-fi-reeks van Netflix biedt “Lost in Space” een mooi en opvallend toegankelijk verhaal van de Robinsons en hun lotgevallen in de ruimte. Vanaf morgen beschikbaar!

Posted 11/04/2018 by

 
Full Article
 
 

Danger, Will Robinson!

Na het succes van nostalgische nicheseries zoals Stranger Things en interessante sci-fi-films zoals Annihilation komt Netflix nu met een combinatie van de twee. De nieuwste reboot van dienst is immers Lost in Space van showrunner Zack Estrin (Prison Break) en vertelt in tien “bingebare” afleveringen een emotioneel verhaal van een hechte familie… wel, “lost in space”!

Het jaar 2046. De familie Robinson komen dankzij een scheur in tijd en ruimte met hun ruimteschip, de Jupiter 2, terecht op een onbekende planeet.

Samen moet de crew – de moedige vader John Robinson (Toby Stephens), de briljante moeder Maureen (Molly Parker) en hun kinderen dokter-in-wording Judy (Taylor Russell), de goedlachse Penny (Mina Sundwall) en geniale Will (Maxwell Jenkins) – zien te overleven. Niet dat de buitenaardse fauna en flora dat makkelijk zal maken. En zijn ze wel de enige bewoners van de planeet – zowel organisch als artificieel?

Hoewel Lost in Space een reboot is van de gelijknamige jaren 60 tv-reeks van Irwin Allen en natuurlijk de daaropvolgende film uit 1998 met William Hurt, Gary Oldman en Matt LeBlanc, hoef je je niets te weten over die voorgaande vertellingen. Anders dan de overweldigende wereld uit pakweg Altered Carbon op Netflix ontdek je hier samen met deze archetypische familie meer over deze vreemde wereld en volg je meteen hun verhaal en gezichtspunt. Toegankelijker kan haast niet!

Dat betekent echter wel dat de reeks vrijwel meteen herkenbaar is en je de verhalen van elk cliché figuur al zal kunnen voorspellen. De vervreemde vader, de laattijdige liefde en de kibbelende kinderen zijn simpelweg te veel gebruikt om als innovatief te zien. Naast dat familiale drama biedt Lost in Space ook een oppervlakkig sci-fi-avontuur dat jammer genoeg eveneens bol staat van de clichés. De dreigende, aftellende klokken en letterlijke cliffhangers vliegen je om het hoofd. Gelukkig ziet het er allemaal zeer mooi uit.

 

Lost in Space is zeg maar “Expeditie Robinson in de ruimte” waarbij je enerzijds meer dan genoeg drama en anderzijds een toegankelijk en voorspelbaar overlevingsverhaal voorgeschoteld krijgt. Cliché en herkenbaar, maar visueel aantrekkelijk!

Lost in Space is vanaf 13 april exclusief beschikbaar op Netflix!

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.